Vrouw wil niet dat haar moeder haar kinderen ziet: “ze verdient het niet gezien de manier waarop ze zich met hen gedraagt”

Janine image
door Janine

13 Oktober 2023

Vrouw wil niet dat haar moeder haar kinderen ziet: “ze verdient het niet gezien de manier waarop ze zich met hen gedraagt”
Advertisement

De ouder-kindrelatie is een van de eerste en belangrijkste banden die voor een kind tot stand komen. Iemands moeder en vader vertegenwoordigen modellen die we moeten navolgen, en als er conflicten zouden ontstaan ​​met de kinderen, zouden laatstgenoemden daar lang onder kunnen lijden. Het maakt niet eens uit wat de oorzaken zijn en wie gelijk heeft: feit blijft dat een kapotte relatie met de familie een diepe stempel achterlaat.

Je kunt echter verder gaan en een nieuwe familie vormen, met de persoon die je kiest en wilt. De hoofdpersoon van dit verhaal heeft een bijzondere ervaring vanwege haar moeder en haar gedrag. Ook toen ze zelf moeder werd, bleef ze een twijfelachtige houding aannemen.

via Reddit

Advertisement

Als kinderen niet allemaal hetzelfde zijn...

Als kinderen niet allemaal hetzelfde zijn...

Pexels - Not the actual photo

De moeder, de hoofdpersoon van het verhaal, wilde de mensen op internet confronteren met een familieprobleem waar ze veel onder leed: ze wil weten of ze uiteindelijk de juiste oplossing naar haar moeder toe heeft gekozen. Maar laten we bij het begin beginnen.

De vrouw, nu 27, zegt dat ze gelukkig getrouwd is met haar man, die 24 is. Ze heeft in totaal drie dochters, maar haar eerste was het resultaat van een eerdere relatie met haar ex-vriend van de middelbare school. De moeder zorgde voor deze kleindochter en gedroeg zich over het algemeen goed tegenover haar. Toen de jonge vrouw echter haar tweede dochter kreeg, was er een zeer duidelijke verandering van richting...

In feite toonde haar moeder nooit enige interesse in het leren kennen en doorbrengen van tijd met haar tweede kleindochter, en rechtvaardigde het overduidelijke feit door te beweren dat ze haar oudste kleindochter letterlijk had grootgebracht en daarom alleen maar op haar gesteld was. Maar zo was het niet gegaan - zegt de vrouw: “in de periode dat ik zwanger was en daarna mijn eerstgeborene kreeg, trok mijn moeder bij mij in, maar niet om mij een plezier te doen en te helpen! Ze had destijds een einde gemaakt aan de relatie met haar vriend en ik verwelkomde haar in het huis dat ik huurde."

"Bovendien leed ik aan een post-partumdepressie en stond ze helemaal niet aan mijn zijde, integendeel: ze beschuldigde me ervan een slechte moeder te zijn en ging zelfs zo ver dat ze voorstelde dat ik haar mijn baby wettelijk zou toevertrouwen, omdat, naar haar mening, ik niet opgewassen was tegen deze taak!", voegde de 27-jarige eraan toe. De toch al delicate situatie verslechterde nog verder met de komst van de derde dochter.

Advertisement

De adviezen van gebruikers

De adviezen van gebruikers

Freepik - Not the actual photo

De andere manier waarop ze haar dochters behandelde werd zelfs nog duidelijker: de oudste werd overladen met cadeautjes, na een feestje naar huis gebracht, enzovoort, maar voor de andere twee was er geen enkele belangstelling. "Mijn tweede dochter lijdt aan hersenproblemen en mijn moeder had de moed om dit excuus te gebruiken om niet aan haar gehecht te raken", onthulde de wanhopige vrouw.

Maar zelfs de derde kleindochter werd nooit in aanmerking genomen. Haar eerste dochter probeerde ze zelfs va haar af te pakken: “een keer deed mijn moeder de deuren van de auto op slot en reed weg met mijn dochter er nog in, mij buiten achterlatend, het is weerzinwekkend waartoe ze in staat is!”, riep ze uit in het lange bericht op een forum.

Uiteindelijk, nadat ze getuige was geweest van andere absurde scènes, gaf ze er de voorkeur aan alle banden met haar moeder te verbreken, maar zij begon foto's van alle drie de kleinkinderen op Facebook te publiceren, waarbij ze schreef hoeveel ze ze allemaal miste. Teleurgesteld en geïrriteerd vroeg ze online om meningen of het terecht was om de relatie met haar moeder te verbreken.

Alle gebruikers die commentaar gaven, gaven haar hun volledige emotionele steun en zeiden dat ze de beste keuze had gemaakt voor het welzijn van haar gezin: “ik zou zo iemand niet eens een moeder noemen", "blokkeer haar ook op Facebook en ga verder samen met je man", "de houding van deze vrouw kon alleen maar negativiteit in het leven van je dochters brengen, je hebt het goed gedaan”. Wat denk jij ervan?

Advertisement