Man wil niet samen met zijn vrouw een huis kopen: “ik maak me zorgen over wat het met zich meebrengt”

Janine image
door Janine

13 Oktober 2023

Man wil niet samen met zijn vrouw een huis kopen: “ik maak me zorgen over wat het met zich meebrengt”
Advertisement

Het huwelijk is ongetwijfeld een belangrijke stap die een stel zet, maar er is nog een gebeurtenis van enorm belang waarvan de waarde vaak afneemt: samen een huis kopen. Na (of vóór) het trouwen is het een gedachte die vanzelfsprekend is en bijna als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Toch kan uit deze enorme verbintenis een reeks problemen voortkomen.

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen is daar een duidelijk bewijs van: een familieruzie – tussen man en vrouw – die precies voortkomt uit onenigheid over soortgelijke omstandigheden. Laten we eens kijken wat er in detail is gebeurd.

via Reddit

Advertisement

Een aanbod dat onmogelijk te weigeren is?

Een aanbod dat onmogelijk te weigeren is?

Freepik - Not the actual photo

De man kwam naar voren en vertelde het verhaal op een bekend online forum en vroeg om advies van internetgebruikers. Dit is zijn gecompliceerde situatie.

De man is ongeveer twee jaar getrouwd en zowel hij als zijn vrouw hebben een zekere en goedbetaalde baan. Dus overwogen ze een huis te kopen om een ​​gezin te stichten, en vervolgens een aantrekkelijk voorstel van de tante van de vrouw: haar huis kopen - tegen een gunstige prijs - aangezien de oudere vrouw had besloten naar een bejaardentehuis te verhuizen. Het gevraagde bedrag met betrekking tot de aanbetaling bedroeg circa 70.000 euro, geld dat de vrouw zou uitgeven aan haar verhuizing en aan reizen. Uiteindelijk zouden ze maandelijkse termijnen moeten betalen om de waarde van het appartement gedurende tien jaar af te betalen, maar de termijnen zouden hoger zijn dan hun huidige huurprijs.

Maar niets van dit alles is een echt probleem voor de man (29 jaar oud), ware het niet dat wat er gezegd wordt hem praktisch alleen persoonlijk aangaat!

Advertisement

De angsten van de man en de meningen van gebruikers

De angsten van de man en de meningen van gebruikers

jcomp/Freepik

Zijn vrouw (25 jaar) kan hem feitelijk op geen enkele manier financieel helpen, noch met het door haar tante gevraagde voorschot, noch met de hogere kosten van de te betalen termijnen: "Ze is geen grote spaarder, maar eerder het tegenovergestelde: ook al verdient ze goed, ze geeft vrijwel al haar salaris uit aan nutteloze dingen en luxe. Ze beschikt over alle elektronische apparaten van de nieuwste generatie en heeft net een Tesla gekocht (terwijl ik rondrijd in een oude Honda van tien jaar oud)”, onthulde de man.

Hij maakt zich dan ook grote zorgen omdat hij zich ervan bewust is dat hij alle kosten moet dragen: de vrouw heeft iets meer dan 450 euro op haar rekening staan... Dus na urenlange confrontaties en discussies beschuldigde hij zijn vrouw uiteindelijk van haar kortzichtigheid. Als gevolg daarvan heeft ze al dagen niet met hem gesproken en is ze van mening dat ze een team moeten zijn dat klaar staat om elkaar te steunen en dat, nogmaals, het aanbod dat hun tante hun doet eerder uniek dan zeldzaam is. Maar hoe denken de gebruikers er over?

"Het spijt me dat ik het je zo direct moet vertellen, maar ik denk dat je de verkeerde vrouw hebt gekozen om te trouwen: het is duidelijk dat deze persoon niet in staat is haar financiën te beheren en alleen maar leeft om van het heden te genieten. Met zo iemand aan mijn zijde zou ik al snel onder een berg schulden komen te zitten”, schreef iemand. Vele anderen wezen hem erop dat als je getrouwd bent, je uiteindelijk ook de schulden van je wederhelft moet betalen en dat dit risico voor hem een ​​concrete realiteit zou kunnen worden: ze adviseerden hem een ​​juridische overeenkomst aan te gaan die de verdeling van hun financiën zou regelen.

Eigenlijk lijkt iedereen het erover eens te zijn dat het verkeerd is als een vrouw ervan uitgaat dat ze op het geld van haar man kan rekenen. Wat vind jij?

Advertisement