Toekomstige bruid vraagt ​​haar vriend om een andere verlovingsring

Janine image
door Janine

17 Oktober 2023

Toekomstige bruid vraagt ​​haar vriend om een andere verlovingsring
Advertisement

Het moment van het huwelijksaanzoek is een van die momenten die bijna nooit zullen worden vergeten: een symbolisch gebaar dat een belofte van eeuwige liefde en respect inhoudt, alles vertegenwoordigd door een rond juweel waarop een edelsteen is gezet.

Het maakt niet uit wat de ring kost, noch zijn vorm, noch hoe opvallend hij is, juist omdat het slechts een object is waarvan de waarde sentimenteel is. Maar wat als dit kleine object het onderwerp zou worden van verhitte discussies, onenigheid en zelfs een leven zou onthullen dat heel anders was dan het leven dat ze zich had voorgesteld?

via Reddit

Advertisement

Een prachtige ring om te dragen...

Een prachtige ring om te dragen...

Pickpik

De hoofdpersoon van dit verhaal is een jonge vrouw van 25 die al 5 jaar samen is met haar vriend van 26. Op een online forum vertelt ze een verhaal met een romantische en emotionele achtergrond, dat echter grijze tinten heeft gekregen…

Omdat ze een belangrijke relatie had - en vaak over het huwelijk had gesproken - verwachtte ze het aanzoek van haar vriend te ontvangen en zo gebeurde. Hun families waren ook bij die heugelijke gebeurtenis aanwezig: haar reactie na ontvangst van de verlovingsring moet zeer beheerst zijn geweest. Toch was de teleurstelling van de jonge vrouw voor iedereen duidelijk.

"Jarenlang liet ik hem ringen zien om hem te laten begrijpen wat mijn smaak was: ik liet hem minimalistische ontwerpen en eenvoudige stenen zien. In plaats daarvan kwam hij met precies het tegenovergestelde: een ring met enorme en zeer dure edelstenen”, schrijft de teleurgestelde vrouw. Maar het gaat niet alleen om een ​​niet gerespecteerde smaak...

Advertisement

Onzichtbare kettingen

Onzichtbare kettingen

Freepik - Not the actual photo

De vrouw sprak vervolgens onder vier ogen met haar toekomstige echtgenoot (ze had hoe dan ook ja gezegd) met de vraag of ze een ring kon dragen die meer naar haar zin was, waardoor ze zich op haar gemak zou voelen. De man wees die optie echter krachtig af en beweerde dat dat juweel door zijn ouders was uitgekozen en dat het bedoeld was om te laten zien dat ze tot een aristocratische klasse behoorden: voor de geplande reis naar Europa zou ze absoluut met die ring moeten pronken.

Toen stelde de vrouw hem voor een compromis te sluiten, dat wil zeggen haar een eenvoudiger ring te geven en deze daarom af te wisselen met de ring voor de meest sociale gelegenheden. Wederom een nee. Toch is zij degene die het juweel moet dragen, ook al vindt ze het helemaal niet mooi en weerspiegelt het ook niet haar persoonlijkheid. Ten slotte kwamen ook de ouders van beide partijen tussenbeide: die van de vrouw beweren dat er een oplossing kan worden gevonden, terwijl die van de man stellen dat ze niet van plan zijn arm te lijken in de ogen van mensen en dat het niet hun probleem is als de jonge vrouw een eenvoudige smaak heeft.

Dus uiteindelijk vroeg hij online om hulp om de mening van anderen over de hele kwestie te krijgen. Dit zijn enkele opmerkingen: “Ik denk dat je voorzichtig moet zijn: de toekomst met deze man en zijn familie kan heel anders zijn dan je je had voorgesteld", "Denk je niet dat hij je manipuleert? Deze houding is gevaarlijk en laat een kant van hem zien die je absoluut niet mag negeren!". Wat vind jij?

Advertisement