Veteraan wordt 106 jaar en onthult het geheim van haar lange leven

Janine image
door Janine

20 November 2023

Veteraan wordt 106 jaar en onthult het geheim van haar lange leven
Advertisement

Bestaat er een geheim om lang te leven, een manier om heel oud te worden? We weten het niet, maar deze 106-jarige vrouw vertelde ons wat haar geheim is. Laten we samen uitzoeken wat het is.

Advertisement

De veteraan die 106 jaar oud werd

De veteraan die 106 jaar oud werd

JM Duke/Facebook

Het bereiken van de mijlpaal van honderd jaar zou iedereen wel willen, maar het is een ambitie die niet iedereen in de praktijk kan brengen: het is waar dat het menselijk bestaan ​​door de eeuwen heen langer is geworden en de levensverwachting aanzienlijk is gestegen, maar we kunnen nog lang niet zeggen dat het bereiken van een eeuw normaal is. Er zijn veel factoren die de lengte van het menselijk leven beïnvloeden, waaronder genetische aanleg, gewoonten en levensstijl, voeding en, zonder twijfel, ook een flinke dosis geluk.

Het is echter niet ongebruikelijk dat veteranen een heel persoonlijk recept voor een lang leven hebben: elk van deze bevoorrechte mensen, die erin zijn geslaagd honderd kaarsjes of zelfs meer uit te blazen, legt uit wat naar hun mening de beste manier is om lang te leven. In dit artikel praten we over Marjorie Woolfolk, geboren in 1917, geboren op 11 november. Zeker geen gemakkelijke periode, aangezien de Eerste Wereldoorlog nog gaande was. Desondanks bereikte de vrouw onlangs de eerbiedwaardige leeftijd van 106 jaar: op zijn zachtst gezegd een benijdenswaardige prestatie, die haar de aandacht van sociale media en de felicitaties van duizenden gebruikers heeft opgeleverd.

Advertisement

De 106-jarige vrouw is een voormalige lerares, geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog

De 106-jarige vrouw is een voormalige lerares, geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog

JM Duke/Facebook

Marjorie is een voormalige lerares die in Louisa County, in Virginia, VS, woont en een zeer grote familie heeft met vijf kinderen, eenentwintig kleinkinderen en drieëndertig achterkleinkinderen. Haar passies zijn onder meer de natuur, waar ze erg van houdt, kruiswoordpuzzels en oude foto's, die ze graag op orde brengt.

Haar kleinzoon JM Duke vierde haar op sociale media en schreef op zijn Facebook-profiel: “Fijne 106e verjaardag voor mijn grootmoeder! Ja, ze wordt vandaag honderdzes! Toen ze werd geboren, was penicilline nog niet ontdekt, was Betty White nog niet geboren, wist niemand dat Pluto bestond en zou het koninklijke gouden graf van koning Tut pas vijf jaar later worden gevonden. Marjorie Lee Robertson Woolfolk, de onofficiële matriarch van Louisa County, Virginia, VS. Fijne verjaardag oma en een gelukkige Veteranendag voor iedereen die heeft gediend en gevochten voor de vrijheid van ons land."

Veteraan wordt 106 jaar: dit is het geheim van haar lange levensduur

Veteraan wordt 106 jaar: dit is het geheim van haar lange levensduur

JM Duke/Facebook

Wat is het geheim van Marjorie's lange leven, die er ondanks haar 106 jaar nog steeds in vorm uitziet? Volgens de geliefde grootmoeder is haar lange levensduur het resultaat van een specifieke kwaliteit: dat ze vriendelijk probeert te zijn met alle mensen die ze op haar pad tegenkomt en dat ze voortdurend anderen probeert te helpen wanneer ze maar kan.

Marjorie is ervan overtuigd dat door vriendelijkheid en naastenliefde te beoefenen, ons bestaan ​​langer kan duren. En ook mooier, zouden we eraan willen toevoegen: gevoelens als wrok en woede zijn zeker niet goed voor je gezondheid, maar ook niet voor de menselijke ziel. Elke dag glimlachen en wat vreugde geven aan degenen die het nodig hebben, geeft ons en anderen niet alleen een goed gevoel, maar kan ons, volgens de woorden van de veteraan, echt langer laten leven. Waarom zouden we er niet een voorbeeld aan nemen?

Advertisement