Oma, moeder en twee dochters studeren allemaal samen aan dezelfde universiteit

Janine image
door Janine

17 November 2023

Oma, moeder en twee dochters studeren allemaal samen aan dezelfde universiteit
Advertisement

Het voortzetten van een studie na de hogere school is een keuze die steeds meer jonge mensen maken: het belang van een hoge specialisatie kan je daadwerkelijk helpen een goede baan te vinden en een solide carrière te hebben. Maar er is geen vooraf gedefinieerde leeftijd voor inschrijving aan de universiteit. Als je wilt, kun je het ook alleen voor jezelf doen.

Maar hoe vaak komt het voor dat je samen met je familie aan de universiteit bent ingeschreven? We hebben het niet over een zus of broer, althans niet alleen: in dit geval kozen ook de moeder en grootmoeder van twee meisjes ervoor om naar dezelfde instelling te gaan! Laten we eens kijken waarom.

Advertisement

Een hele familie in dezelfde universiteit

Een hele familie in dezelfde universiteit

CBS 58/Youtube

Het Carthage College in Wisconsin, Verenigde Staten, is een universiteit waar studenten zich optimaal kunnen voorbereiden op de faculteit van hun keuze en tegelijkertijd in de slaapzaal kunnen verblijven. Deze plek is de hoofdpersoon van een heel origineel verhaal: Samantha Malczewsk, haar zus Mia Carter, haar moeder Amy Malczewski en zelfs haar oma Christy Schwan studeren tegelijkertijd aan deze universiteit!

"Studenten hier houden me aan en vragen me of mijn grootmoeder echt een cursus volgt in Carthago en natuurlijk vertel ik ze dat het waar is!", zei Samantha. “Het is een beetje apart, dat weet ik, maar ik vind het eigenlijk wel grappig en ik ben trots op mijn hele familie”, aldus de tweedejaars studente verpleegkunde.

De jonge vrouw woont letterlijk samen met haar zus Mia: "we delen dezelfde accommodatie op de campus, zij is mijn huisgenote en het is fantastisch: ik weet dat ik haar blindelings kan vertrouwen en er zijn geen geheimen tussen ons", onthulde ze. Het komt natuurlijk niet zelden voor dat twee zussen naar dezelfde school gaan, maar hoe is het mogelijk dat hetzelfde geldt voor hun moeder en grootmoeder?

Advertisement

Hoe het allemaal begon

Simpel: Amy werkt al ruim twintig jaar als hoogleraar binnen de hogeschool en desondanks had ze het gevoel dat ze nog meer betrokken wilde zijn bij die structuur: “ik ben een heel actief mens en zit boordevol energie: aangezien ik een paar vrije doordeweekse avonden had, besloot ik mij ook in te schrijven voor een cursus!", aldus de vrouw.

Ze besloot vervolgens er nog een familielid bij te betrekken: ze vroeg haar moeder en grootmoeder van de twee meisjes, mevrouw Schwan, om zich samen met haar in te schrijven voor een specialistische cursus en ze accepteerde het! Dus dochters, moeder en grootmoeder volgen nu allemaal een masteropleiding in corporate design en innovatie.

Voor het eerst in de geschiedenis van deze universiteit zijn we getuige van de gelijktijdige deelname van drie generaties vrouwen: "we hebben studenten wier ouders en grootouders ook onze studenten waren, maar het is nog nooit voorgekomen dat dit tegelijkertijd gebeurde", een zei een medewerker van Carthage College.

Het onderwijs staat altijd open voor iedereen, op elke leeftijd, en zoals dit verhaal laat zien, kan het je helpen belangrijke relaties in je leven op te bouwen of te consolideren.

Advertisement