Tweejarige geeft over in de supermarkt: medewerkers dwingen moeder om alles op te ruimen

Janine image
door Janine

24 November 2023

Tweejarige geeft over in de supermarkt: medewerkers dwingen moeder om alles op te ruimen
Advertisement

Kleine ongelukjes kunnen gebeuren: gebeurtenissen die zeker geen invloed kunnen hebben op iemands bestaan, maar die wel in staat zijn onze stemming gedurende de dag te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan het laten vallen en kapot maken van een product dat in een winkel wordt uitgestald, niets bijzonders, maar wel iets dat we graag willen vermijden.

Voor degenen die jonge kinderen hebben, zijn episoden zoals hierboven beschreven aan de orde van de dag: we kunnen wel zeggen dat het opvoeden van kinderen en het omgaan met de gevolgen van hun kattenkwaad deel uitmaakt van het ouderschap. De moeder, hoofdpersoon van dit verhaal, was echter geschokt, maar niet door haar kinderen.

Advertisement

Het verhaal van de moeder

Het verhaal van de moeder

stockking/Freepik

De vrouw in kwestie was zo geschokt door wat haar was overkomen dat ze niet kon geloven dat ze op die manier was behandeld: ze wendde zich tot een bekend online forum voor advies over de te ondernemen acties.

Haar verhaal begint met een van de meest voorkomende scenario's: een supermarkt. De moeder bevond zich namelijk in de grote supermarktketen Woolworths in Australië. Nadat ze alle producten op haar boodschappenlijstje in haar kar had gedaan, ging ze naar de kassa en ging in de rij staan ​​om te betalen om de winkel te verlaten. Maar de vrouw was niet de enige.

Haar twee kinderen van 5 en 2 jaar waren er ook bij. Deze laatste voelde zich niet lekker en moest overgeven bij de automatische kassa. De moeder had zich vervolgens beschaamd verontschuldigd terwijl ze wachtte op de komst van een medewerker van de supermarkt. Al snel kwam er een man op haar af en zijn woorden maakten haar sprakeloos.

Advertisement

De mening van gebruikers

De mening van gebruikers

Impresa Pulizie General Service Milano/Facebook

De man, uitgerust met een emmer en een dweil, liep naar de moeder toe en terwijl ze hem bedankte, begon hij met te zeggen: "nee, je begrijpt het niet, deze zijn voor jou. Jij bent degene die moet opruimen wat het kind heeft gedaan".

Dus moest de moeder, geschokt, alles schoonmaken terwijl ze haar kinderen op afstand probeerde te houden: "Ik kon mijn oren niet geloven, een medewerker had zelfs de schoonmaker opdracht gegeven om me in de gaten te houden of ik alles wel zou opruimen! En mijn kinderen waren erg onrustig, totaal onhandelbaar”, verklaarde ze.

Al die tijd bood niemand aan haar een handje te helpen of in ieder geval op haar kinderen te letten terwijl ze bezig was met schoonmaken. Toen de vervelende situatie achter de rug was, was de vrouw woedend en wendde zich daarom tot de mensen van het internet om te vragen of ze moest overwegen een klacht in te dienen bij die supermarkt.

Dit zijn de meningen van gebruikers: "In de ruim twintig jaar dat ik in die wereld heb gewerkt, heb ik nog nooit iemand de rommel zien opruimen die ze hadden veroorzaakt”, schreef een gebruiker, "ze hadden je op z’n minst kunnen helpen door je boodschappen te scannen of je kinderen in de gaten te houden”, antwoordde een ander, “het spijt me, maar het hoort niet bij hun taak om de rommel van anderen op te ruimen”, merkte iemand op, “het is aan jou om voor je kinderen te zorgen en je kunt zeker niet van anderen verwachten dat ze voor je schoonmaken, dat zou zeker aardig zijn geweest, maar het is niet hun verantwoordelijkheid", concludeerde iemand anders. Wat vind jij?

Advertisement