Vader betrapt zoon op het stiekem spelen van videogames: hij straft hem... door hem 17 uur te laten spelen

Janine image
door Janine

12 Juli 2023

Vader betrapt zoon op het stiekem spelen van videogames: hij straft hem... door hem 17 uur te laten spelen
Advertisement

Het is bekend dat kinderen en videogames hand in hand gaan en met de vooruitgang van de technologie lijkt deze realiteit onomkeerbaar: omgevingen, plots, personages en vooral graphics die zo goed gemaakt zijn dat ze echt lijken, dat ze onvermijdelijk de aandacht van jonge mensen trekken. Er zijn steeds meer mensen, zelfs onder de ouderen, die volledig in de ban zijn van virtuele werelden. Ze zijn er bijna verslaafd aan.

Natuurlijk proberen ouders deze onstuitbare situatie te beheersen door strikte regels op te leggen: limieten om de speeltijd van hun kinderen te controleren. Maar wat te doen als deze regels worden genegeerd of omzeild? Deze vader experimenteerde met zijn eigen volledig originele oplossing...

via Debate

Advertisement
@dyhggmoqmmof

@dyhggmoqmmof

Het verhaal speelde zich af in Shenzhen, een stad in de provincie Guangdong, in China. Het gebeurde allemaal rond één uur 's nachts: meneer Huang, de vader van een 11-jarige jongen, merkte dat zijn zoon nog wakker was.

De avondklok was allang verstreken, en dat alleen al zou reden genoeg zijn geweest om de man boos te maken. Maar dat was niet wat hem kwaad maakte, niet alleen in ieder geval.

De jongen was in feite met zijn mobiele telefoon aan het spelen, ondanks de voortdurende waarschuwingen van de man dat hij minder uren voor de schermen zou moeten doorbrengen. Dus nam hij een beslissing die velen bedenkelijk hebben genoemd...

Advertisement
@dyhggmoqmmof

@dyhggmoqmmof

"Heb je zin om stiekem te spelen!? Nou, dan speel je nu tot je er misselijk van wordt”, zou de boze vader hebben gezegd. En hij maakte helemaal geen grapje: zijn woorden werden onmiddellijk gevolgd door daden.

Hij trok zijn zoontje letterlijk uit bed en liet hem in een stoel “plaatsnemen”, de telefoon van de jongen strikt opgeladen. Waarom?

Omdat het een lange nacht zou zijn geweest: de vader filmde zijn zoon terwijl hij aan het spelen was en liet hem urenlang niet ophouden met die bezigheid. Toen de slaperige jongen zijn ogen sloot en zijn zware hoofd "naar beneden viel”, schudde de vader hem meteen door elkaar om hem wakker te maken en zijn concentratie terug te brengen naar het videospel.

Na in totaal 17 uur spelen, om ongeveer 18.00 uur, barstte de jongen in tranen uit van uitputting en smeekte zijn vader hem te stoppen en beloofde hem dat hij niet langer ongehoorzaam zou zijn en dat hij veel minder uren videogames zou spelen in de toekomst. Was het een te zware straf?

Advertisement