"Ik kwam erachter dat een vriendin van mij mijn kind borstvoeding gaf zonder mijn toestemming te vragen"

Janine image
door Janine

26 Mei 2023

"Ik kwam erachter dat een vriendin van mij mijn kind borstvoeding gaf zonder mijn toestemming te vragen"
Advertisement

In het leven heeft iedereen een pad voor ogen om te volgen en doelen om te bereiken. Voor velen is het werk, voor anderen het gezin, maar het algemene gevoel is dat het krijgen van een kind een van de mooiste dingen is die kunnen gebeuren en een van de beste doelen om te bereiken. Als je een klein wezentje ter wereld brengt, heb je alleen maar oog voor hem of haar.

Er zijn veel dingen te doen om een ​​kind op te voeden, sommige eenvoudiger, andere niet, en iets wat zeker veel eenheid creëert, vooral tussen moeder en baby, is borstvoeding. Dat privé-moment waar twee lichamen samenkomen is bijzonder en uniek. De vrouwen die het hebben meegemaakt weten het goed en de hoofdpersoon van dit verhaal ook, jammer dat dit mooie werd overschaduwd door een onaangename omstandigheid.

via New York Post

Advertisement
Not the actual photo - David Kessler / Flickr

Not the actual photo - David Kessler / Flickr

Het is de taak van elke ouder om voor zijn of haar kinderen te zorgen en ze te beschermen tegen eventuele problemen. Al het mogelijke wordt gedaan zodat de kleintjes geen problemen hebben en vreedzaam kunnen opgroeien zonder "trauma's" die hun vooruitgang beïnvloeden. Ook de moeder in het middelpunt van dit verhaal deed het, maar ze bevond zich toch voor een beslist ongebruikelijke situatie die haar kalmte op de proef stelde.

Afiqah Hasanah maakte een korte clip waarin ze vertelt over het moment dat ze een schokkende ontdekking deed over haar baby. Druk bezig met de voorbereidingen voor een belangrijke gebeurtenis, liet deze moeder haar baby achter bij een vriendin van haar: ze vertrouwde haar en wist dat er nooit iets ergs zou gebeuren in haar handen, jammer dat ze ongelijk had.

"Op een dag was ik druk met duizend dingen te doen en liet ik mijn zoon achter bij mijn vriendin. Op een gegeven moment merkte ik echter dat ze Haider in haar armen hield en iets deed dat me niet normaal leek - vertelde onze hoofdpersoon - ik benaderde haar en ik was sprakeloos: mijn vriendin gaf de baby borstvoeding zonder mijn toestemming te vragen. Toen ik haar om uitleg vroeg, vertelde ze me dat ze het alleen deed om hem te kalmeren: de baby had honger, hij huilde en ze kalmeerde hem door hem borstvoeding te geven. Wat ik niet geloofde omdat ik hem kort daarvoor had gevoed”.

Advertisement

Desalniettemin eindigde de kwestie daar. Maar de vriendin - of voormalige vriendin - werd betrapt op herhaling, dit keer door de oma van het kind. "Ik ben erg van streek door wat er is gebeurd en ik kan het niet uit mijn hoofd krijgen - zei Afiqah - ik kan niemand meer vertrouwen en het is onmogelijk geworden om Haider aan anderen over te laten, althans voorlopig".

Een episode die voor velen bijna onbelangrijk lijkt, maar die voor deze vrouw en voor vele anderen die soortgelijke gebeurtenissen hebben meegemaakt, dat helemaal niet is. Wanneer je je in een delicate fase van de relatie met je kind bevindt, is het altijd goed voor anderen om erbuiten te blijven en op geen enkele manier tussenbeide te komen in de relatie. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het geven van alleen moedermelk aan de baby ook veilig is vanuit het oogpunt van gezondheid en hygiëne.

Wat vind je van deze zaak en hoe zou je in haar plaats hebben gereageerd?

Advertisement