Met haar tweede zwangerschap verwacht ze een jongetje: “het schokt me en maakt me verdrietig”

Janine image
door Janine

23 December 2023

Met haar tweede zwangerschap verwacht ze een jongetje: “het schokt me en maakt me verdrietig”
Advertisement

Kinderen fleuren het leven van mensen op, vullen hun dagen met vreugde en zijn het licht van onze ogen. Het is een zegen om een kind te hebben en het groot te brengen, dag na dag de vooruitgang ervan te zien en te genieten van de levendigheid is een van de mooiste geschenken die het leven kan geven. Ondanks alles zijn er echter moeders en vaders die deze schoonheid en geluk soms niet ten volle waarnemen. De redenen zijn verschillend en we willen je vertellen over het ongenoegen die bij een moeder ontstond.

De vrouw was al moeder van een meisje en werd geconfronteerd met een tweede onverwachte zwangerschap, maar het was niet dit dat haar van streek maakte, maar een ander aspect.

Een zwangerschap die ze niet accepteert

Een zwangerschap die ze niet accepteert

Joshua Zamrycki/Flickr - Not the actual photo

De vrouw in kwestie koos ervoor om over haar gemoedstoestand te praten op het portaal van Mumsnet. Een manier om onbekende mensen buiten haar familie te vragen om na te denken over wat haar overkomt. Ze is al moeder van een klein meisje en zegt dat ze weer zwanger is, maar voelt zich niet zo positief als tijdens haar eerste zwangerschap.

"Ik heb onlangs ontdekt dat ik zwanger ben en ik schaam me voor wat ik voel, maar ik verwacht een jongen en ik ben er niet blij mee - schreef de vrouw - Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik een dochtertje en ik zei tegen mezelf dat ik geen andere kinderen meer wilde omdat het zo goed was, maar toen gebeurde het en nu ben ik van streek. Ik weet niet of iemand ooit soortgelijke gevoelens heeft gehad."

Kortom, de toekomstige moeder wil geen ​​jongetje op de wereld zetten en had het liefst nog een meisje gewild. Maar deze dingen kunnen niet gekozen worden, dat weten we heel goed, ze moeten gewoon onder ogen gezien worden zoals ze komen.

Advertisement

Het begrip van de mensen

Het begrip van de mensen

Nikita Korchagin/Pexels - Not the actual photo

Na de uitleg en het uiten van haar gevoelens ontving de vrouw verschillende opmerkingen, waarvan sommige sympathiek tegenover haar stonden, andere minder. Degenen die, net als zij, met dezelfde moeilijkheid te maken hadden gehad, probeerden haar te troosten, nodigden haar uit om na te denken over de positieve aspecten van het ter wereld brengen van een jongetje en na te denken over hoe mooi deze ervaring ook zou kunnen zijn.

"Ik heb deze gevoelens ook gehad - schrijft iemand - maar het ging goed en als het niet zo was geweest, zou ik niet alles hebben gewaardeerd wat ik daarna kreeg, het mooie in de omgang met mijn kind en de ontdekkingen die ik met hem heb gedaan".

De auteur van het bericht is niet de enige vrouw die soortgelijke ongemakken heeft ervaren, het overkomt vaker en daarom is het niet zo zeldzaam. Veel geleerden hebben zich op deze kwestie geconcentreerd en zijn tot de conclusie gekomen dat er vele redenen kunnen zijn. Faalangst, vergelijkingsangst met het andere geslacht, angst om een ​​jongetje groot te brengen die veel verschillen heeft met een meisje: wat de reden ook is, het advies wordt gegeven om je bewust te worden van de kwestie, deze te rationaliseren en er beetje bij beetje mee om te gaan, zodat acceptatie geleidelijk en natuurlijk komt.

Er zijn mensen die hebben geprobeerd haar op een drastische manier wakker te schudden

Als de psychologie echter de redenen verklaart en degenen die hetzelfde hebben meegemaakt deze moeder hebben begrepen, zijn er gebruikers geweest die zich eenvoudigweg niet met haar hebben kunnen inleven. Veel vrouwen nodigden haar uit om zich niet te laten overweldigen door soortgelijke zorgen: "als je baby komt, zul je dit bericht opnieuw lezen en er spijt van krijgen dat je het hebt geschreven" - merkte een persoon op; "Denk aan degenen die geen kinderen kunnen krijgen, waar klaag je over?" - voegde een ander toe; "Los het probleem op voordat de baby wordt geboren - suggereert iemand anders - Je dochter mag niet merken dat je veel meer van haar houdt, het zou negatief zijn voor de nieuwe baby”.

Allemaal middelen om de vrouw wakker te schudden, haar te helpen en haar te laten begrijpen dat, ondanks alles, de komst van een kind een geschenk is en dat ook een jongetje haar het geluk, de liefde en de volheid van een klein meisje zou kunnen geven.

En jij, heb jij je ooit zo gevoeld bij de komst van een zoon of dochter? Het kan gebeuren dat je je niet tevreden voelt, maar je moet het onder ogen zien: wat advies zou jij geven?

Advertisement