Een meisje uit de tweede klas verzamelt 600 dekens voor elke leerling op haar school

Janine image
door Janine

22 December 2023

Een meisje uit de tweede klas verzamelt 600 dekens voor elke leerling op haar school
Advertisement

De kerstdagen zijn niet alleen belangrijk vanwege de warmte die ze uitstralen, omdat het leuk is om je huis te versieren en tijd door te brengen met familie, maar ook omdat het een periode is waarin je je geïnspireerd voelt om goede en altruïstische gebaren te maken. Natuurlijk moeten deze niet alleen tot dit tijdsbestek worden gedegradeerd, maar altijd aanwezig zijn in ons leven. Laten we echter zeggen dat Kerstmis de juiste gelegenheid is om de eerste stap in deze richting te zetten.

Precies dit altruïsme kenmerkte het werk van een heel jong meisje dat, tegen de “klassieke” verlangens van de kleintjes in, besloot iets belangrijks voor haar klasgenoten te doen.

Advertisement

Wat was haar wens?

Wat was haar wens?

Diego F. Parra/Pexels

Collins Hart is een meisje uit de tweede klas lagere school die een mooi gebaar maakte voor al haar klasgenoten op Mulkey Elementary School. Zonder aan zichzelf te denken, alleen aan de cadeaus die ze graag had willen ontvangen en aan Kerstmis thuis, besloot ze dat dit het moment was om een ​​vriendelijke daad te verrichten, een gebaar dat hopelijk een voorbeeld kan zijn voor veel andere mensen.

Het initiatief werd uiteraard niet alleen door het meisje uitgevoerd, maar ook dankzij de hulp van haar moeder Nichole en het instituut waar ze op zit. Het doel was om voor ieder kind op school een dekentje in te zamelen, zodat iedereen zijn eigen persoonlijke en warme kerstcadeau kon krijgen.

Brent Justice, de vice-directeur van de school, zei dat veel kinderen niet in comfortabele situaties leven, dat hun families erg bescheiden zijn en dat ze zich soms niet eens een deken kunnen veroorloven om zichzelf tegen de kou te beschermen. Zich bewust van deze situatie, besloot Collins iets belangrijks te doen.

Advertisement

Wat haar ertoe bracht om dit gebaar te maken...

Wat haar ertoe bracht om dit gebaar te maken...

WTVY News4/Youtube screenshot

“Sommige klasgenoten vroegen me wanneer hun kerstdeken klaar was - zei de leerlinge - ik dacht dat ze me die vraag stelde omdat ze zich niet war wisten te houden. Ik wilde dat ieder van hen een deken zou krijgen en ik bad tot Jezus om mij te helpen dit doel te bereiken."

De school zei erg trots te zijn op het gebaar van dit jonge, maar ook zeer wijze en altruïstische meisje. Ze had het niet alleen kunnen doen, dat is zeker, maar met de hulp van de volwassenen is het doel bereikt en trots liet ze het resultaat zien, waarbij ze de enorme berg van zo’n 600 dekens liet zien die in de schoolruimte was gemaakt voordat deze geschenken werden uitgedeeld.

Een voorbeeld om te volgen

Meestal zijn het wij volwassenen die het goede voorbeeld geven, die gebaren maken die kinderen kunnen onderwijzen en inspireren voor hun toekomst, maar heel vaak gebeurt precies het tegenovergestelde. Er zijn kinderen die, met gevoeligheid, luisterend naar hun leeftijdsgenoten en vriendelijkheid jegens hen, erin slagen te bereiken waar wij niet kunnen komen. Vrij van vooroordelen, problemen, allerlei verplichtingen en veel authentieker en puurder kunnen kinderen verder kijken dan de dagelijkse gewoonten, de essentie van situaties begrijpen en volwassenen om hulp vragen bij het oplossen ervan.

Collins deed waarschijnlijk precies dat: ze besloot tijd aan haar vrienden te besteden en aan de slag te gaan en elk van hen een geschenk te geven. We zijn er zeker van dat de verrassing een succes was en dat dit gebaar van haar de komende jaren een voorbeeld zal zijn voor veel andere mensen die min of meer net zo oud zijn dan zij.

Het enige wat we kunnen doen is dit juweeltje van altruïsme feliciteren en haar bedanken voor wat ze heeft gedaan.

Advertisement