Lerares straft een leerlinge omdat ze klaagt dat ze haar naam verkeerd uitspreekt

Janine image
door Janine

08 Januari 2024

Lerares straft een leerlinge omdat ze klaagt dat ze haar naam verkeerd uitspreekt
Advertisement

De school is bij uitstek een plek waar kinderen zich veilig voelen onder leiding van opvoeders: deze figuren onderwijzen niet alleen de nieuwe generaties, hoewel ze de ouders niet kunnen vervangen, ze hebben ook de plicht om hen een speciale opvoeding te geven door orde en discipline te handhaven in naam van respect.

Hun invloed is echter niet altijd positief voor de leerlingen, zoals in het verhaal dat we nu gaan vertellen: een lerares strafte haar leerling terwijl ze zelf fout was…

Advertisement

Het verhaal van de boze moeder

Het verhaal van de boze moeder

stockking/Freepik

Het was de moeder van het kind in kwestie die besloot om het hele verhaal te vertellen, en om dat te doen schreef ze op een populair online forum voor moeders. Dit zijn de feiten.

"Sinds mijn dochter dit schooljaar begon, heeft haar nieuwe lerares Engels haar naam nog nooit correct uitgesproken," schrijft de vrouw.

"Aanvankelijk moest ik glimlachen om dit feit en stelde ik mijn dochter gerust door haar te vertellen dat het normaal was: die lerares moest een heleboel nieuwe namen leren en op een gegeven moment zou ze die van haar ook onthouden”, voegde ze eraan toe.

Maar zo liep het niet: meer dan een jaar later noemt die persoon de kleine Jennifer nog steeds Jasmine. Niets ergs, maar de moeder van het meisje begon zich eraan te ergeren en spoorde haar dochter aan om de lerares te corrigeren wanneer ze haar naam verkeerd uitsprak. En dat is precies wat het meisje deed en als resultaat... kreeg ze een berisping.

Advertisement

De adviezen van forumgebruikers

De adviezen van forumgebruikers

Freepik

Toen ze dit nieuws hoorde, was de moeder van het meisje eerst verbijsterd en daarna woedend: een disciplinaire maatregel alleen maar omdat ze haar juiste naam had gezegd, was onaanvaardbaar!

Dus nam ze een besluit: ze zou contact opnemen met de school en proberen zo snel mogelijk een gesprek te krijgen met de directrice, maar ondertussen vroeg ze online om advies over de vraag of haar reactie normaal was. Velen kwamen tussenbeide en gaven haar hun mening.

Iemand kan zich vergissen in iemands naam, maar als het zo lang duurt, kleineer je de persoon die het slachtoffer is van deze episodes: je moet absoluut ingrijpen en je dochter duidelijk maken dat ze niets verkeerd heeft gedaan door te proberen haar identiteit te verdedigen”, schreef iemand, “het is zo respectloos! Het is echt onbeleefd om iemand met een andere naam te noemen, wacht niet langer en bel onmiddellijk de school”, drukte een ander haar op het hart.

Er zijn echter ook mensen die de kant van de lerares kozen: “de naam van 300 leerlingen in een paar maanden onthouden zal niet makkelijk zijn, en die vrouw spreekt de naam van je dochter toch niet verkeerd uit: ze heeft de naam Jasmine nu gewoon in haar hoofd en het gaat vanzelf om haar zo te noemen…”, kwam een gebruiker tussenbeide, “het gaat erom hoe je dochter de lerares op de fout heeft gewezen, ik bedoel, het lijkt me vreemd dat ze een berisping kreeg voor het corrigeren”, reageerde een ander. Wat vind jij?

Advertisement