Ze wil niet dat er een vader wordt toegevoegd aan de chat voor alleen moeders: “ik heb het tegen de anderen gezegd, maar die reageerden niet goed”

Janine image
door Janine

16 Mei 2024

Advertisement

Als je een of meer kinderen hebt, is het normaal om relaties op te bouwen met de ouders van hun vriendjes van de kleuterschool en lagere school. Er zijn mensen die een hechtere band hebben en mensen die een minder hechte band hebben, maar het is logisch dat er relaties ontstaan, gezien verjaardagsfeestjes, schoolbijeenkomsten, uitvoeringen en vele andere gelegenheden om elkaar te ontmoeten.

Is het mogelijk dat we het altijd met elkaar kunnen vinden? Het antwoord hangt af van veel factoren en is niet noodzakelijkerwijs positief. In het verhaal dat we je willen vertellen, bijvoorbeeld, zorgde één aspect in het bijzonder voor wat opschudding.

Advertisement

Wanneer een extern element verwarring schept…

MoBikeFed/Flickr

Het verhaal werd verteld op Reddit door een moeder die zich in moeilijkheden bevond door een andere ouder. De vrouw biechtte op hoe er in de loop van de tijd een goede relatie was ontstaan tussen haar en de moeders van enkele leerlingen van de kleuterschool van haar kinderen. Zij, een alleenstaande moeder van twee kinderen van 5 en 3 jaar, had hard gewerkt om relaties op te bouwen met andere vrouwen, en bij verschillende gelegenheden kwamen ze allemaal samen, samen met de kinderen, om tijd met elkaar door te brengen. Deze gewoonte veranderde abrupt met de komst van twee nieuwe klasgenootjes van de kinderen.

“Ik heb geen relatie meer met de vader van mijn kinderen - vertelt de auteur van het bericht - en deze vriendinnengroep is vaak een zegen voor me geweest. Enige tijd geleden kwamen er twee nieuwe kinderen op de school waar mijn kinderen op zitten en ik merkte dat de enige die ze kwam ophalen hun vader was. Hij probeerde een paar keer met me te praten, maar ik voel me niet erg op mijn gemak bij vreemde mannen, dus ik was beleefd, maar ik vermeed het om hem betder te leren kennen - ging ze verder - Met de andere moeders hebben we een chatgroep waar we ook met elkaar praten om naschoolse bijeenkomsten te organiseren, en op een dag kondigde een van hen aan dat ze de vader van de nieuwkomers ging voorstellen”. 

De vrouw voelde zich hier erg ongemakkelijk bij en ze schreef naar de andere moeders over haar probleem om contacten te delen met een man die ze niet kende. Haar terughoudendheid om deze vader erbij te betrekken, leidde echter tot een grote discussie. 

Advertisement

De nieuwkomer erbij betrekken of niet?

Pickpik

Veel van de andere moeders vonden het niet eerlijk om de ouder buiten te sluiten enkel en alleen omdat hij een man was, omdat dit zou hebben betekend dat zijn kinderen weggehouden zouden worden van evenementen en bijeenkomsten. Om ze erbij te betrekken, het eigenlijke doel van de chat, moest de vader worden toegevoegd, zodat hij de hele organisatie buiten de school kon zien. "Toen ik het probleem ter sprake bracht, kreeg ik te horen dat ik me slecht gedroeg tegenover de man - schreef de auteur van het bericht - dat hij een goed mens was en dat het vooral niet juist was om zijn kinderen uit te sluiten van het sociale leven van kinderen ".

Helaas hadden de houding en het scepticisme van de vrouw gevolgen. Op een dag, terwijl ze op haar vijfjarige zoon wachtte, hoorde ze de klasgenoten praten over een evenement waarvoor haar zoon niet was uitgenodigd. Toen ze de andere vrouwen om informatie vroeg, realiseerde ze zich dat er een groep was ontstaan ​​waarvan ze was uitgesloten en dat allemaal vanwege het absurde verzoek om de vader buiten te sluiten. "Dit liet me verbijsterd achter - bekende ze - ze waren een grote hulp voor me en plotseling lijkt onze groep uit elkaar te vallen vanwege deze nieuwkomer".

Maar wie had er ongelijk: zij of de andere moeders die hem juist wilden accepteren voor het welzijn van de kinderen?

Wie heeft er gelijk?

De forumgebruikers kozen, helaas voor de auteur, partij tegen haar en beweerden dat haar verzoek onjuist was en dat het weghouden van een ouder niet de juiste keuze en de juiste manier van handelen was. Dit komt vooral omdat de beslissing om hem niet in de chat te integreren ertoe zou hebben geleid dat zijn kinderen werden uitgesloten van evenementen waarbij alle anderen betrokken waren. Als ze problemen had, was het goed om die ter sprake te brengen, maar het was niet goed om die op te leggen aan de andere moeders. Als ze geen relatie met die vader wilde, dan was ze daar vrij in, maar ze kon niet van iedereen verwachten dat ze haar idee zouden volgen, alleen maar omdat zij al la nier met elkaar omgaan.

Soms maken we de fout door te geloven dat onze gedachten juist zijn, dat anderen naar ons moeten luisteren zonder mitsen of maren om genegenheid te tonen, maar we weten dat dit niet altijd mogelijk is en dat een andere gedachte zeker geen symptoom is van afstand nemen.

Ben je het eens met wat er net gezegd is, of vind je dat de andere moeders anders hadden moeten omlaag met het verzoek van de vrouw en haar terughoudendheid tegenover de nieuwe vader? 

Source:

Reddit

Advertisement