Ze laat haar zoon op de muur tekenen: op 4-jarige leeftijd wordt hij een getalenteerd kunstenaar

Janine image
door Janine

31 December 2023

Ze laat haar zoon op de muur tekenen: op 4-jarige leeftijd wordt hij een getalenteerd kunstenaar
Advertisement

We hebben allemaal ambities, dingen waarvoor we in meer of mindere mate geschikt zijn. Ze manifesteren zich overvloedig op volwassen leeftijd, maar dat wil niet zeggen dat dit niet al op jonge leeftijd gebeurt. Er zijn namelijk kinderen die er al, wanneer ze een paar maanden oud zijn, in slagen hun passies naar boven te halen en ze op de een of andere manier in de praktijk te brengen. 

Een voorbeeld hiervan is het kind waarover we je willen vertellen, een jongetje dat al op de leeftijd van 10 maanden zijn artistieke flair begon te tonen. Maar laten we zijn verhaal wat beter bekijken.

Advertisement

Een kunstenaar in de dop...

Een kunstenaar in de dop...

Rawpixel - Not the actual photo

Santiago Daniel Peña García is een 4-jarige Peruaanse jongen die iedereen versteld heeft doen staan met zijn spectaculaire artistieke vaardigheden. Het was zijn moeder, Adianée Peña García, die hem bekend maakte bij het grote publiek door te vertellen hoe deze passie al op zeer jonge leeftijd bij het kind ontstond. 

Hij begon te tekenen toen hij 10 maanden oud was - bekende ze - hij hield ervan om overal te krabbelen, vooral op de muren van het huis, en ik liet hem zijn gang gaan. Veel ouders verbieden dit, maar ik zag dat hij het leuk vond, dat hij ervan genoot en ik had geen zin om hem tegen te houden. Zodra hij op eigen benen kon staan en lopen, begon hij aan deze grote passie van hem”.

Zo zette haar zoon zijn eerste stappen in de wereld van de kunst, tot hij op 4-jarige leeftijd een kleine kunstenaar werd.

Advertisement

Alles begon met een paar krabbels

Alles begon met een paar krabbels

Needpix - Not the actual photo

Santiago begon dus al vroeg met het cultiveren van zijn passie voor kunst en slaagde erin om hiermee door te gaan terwijl hij opgroeide. Op 4-jarige leeftijd heeft hij het nog altijd niet opgegeven en zijn artistieke flair manifesteert zich nog steeds, maar deze keer niet op muren, maar op canvas. Moeder Adianée zegt dat hij minstens 40 minuten per dag schildert en soms zelfs een uur. Zijn grootste inspiratiebron zijn tekenfilms, vooral zijn lievelingsfilms, en hij vindt het heerlijk om de beelden die hem het meest bijblijven op doek te zetten. 

Alles begon, zoals we al zeiden, met die krabbels op de muur die niet alle ouders zouden hebben toegestaan, maar die er volgens zijn moeder toe hebben bijgedragen dat hij een kleine kunstenaar is geworden. Als zij het niet had toegestaan, was zijn passie waarschijnlijk niet zo ver gekomen. 

Ik geloof dat het heel belangrijk is om kinderen zich zoveel mogelijk te laten uiten, ook door te krabbelen en op muren te tekenen", bekent de jonge moeder: "Er zijn mensen die het verbieden, maar Santiago was zo blij toen hij het deed dat ik er niets voor voelde om hem tegen te houden. Toen hij begon, woonden we in een huurhuis en mijn broer, die bij ons logeerde, was het er helemaal niet mee eens, maar toen zag hij zijn blijdschap en stemde hij er ook mee in", zei ze. "Natuurlijk moesten we voordat we vertrokken alle muren van het huis opnieuw schilderen, maar mijn zoontje kreeg de kans om zich volledig te uiten".

De opvoeding van een kind...

De opvoeding van een kind...

cottonbro studio/Pexels

Zo heeft Santiago zichzelf in de loop der tijd getransformeerd tot een kunstenaar die graag elke dag een paar momenten van zijn tijd aan deze passie wijdt. Natuurlijk zal niet elk kind dat op muren tekent opgroeien tot een schilder, maar deze “toestemming” draagt er niet noodzakelijkerwijs bij toe.

Een kind opvoeden is geenszins eenvoudig en het wordt noodzakelijk om ook strenge regels op te leggen om anarchie, wanorde en chaos in zijn of haar prille leven te voorkomen. Omgekeerd zou je het risico lopen het kind geen richtlijnen te geven, maar het alleen te leren dat alles mogelijk is. Maar in dit geval heeft het toelaten van iets “ongewoons” alleen maar voordeel opgeleverd voor de kleine Santiago en aanzienlijk bijgedragen aan zijn ontplooiing. En wie weet, misschien leidt dit hem inderdaad naar een mooie toekomst in de kunstwereld. 

We hopen het van harte en wensen hem het allerbeste bij het ontwikkelen van zijn passie en verlangen om kunst te maken. Veel succes, kleine Santiago!

Advertisement