Moeder geschokt door de straf die de lerares haar 8-jarige zoon heeft opgelegd omdat hij een dag school had gemist

Janine image
door Janine

07 Januari 2024

Moeder geschokt door de straf die de lerares haar 8-jarige zoon heeft opgelegd omdat hij een dag school had gemist
Advertisement

Ouder zijn is niet gemakkelijk, er zijn veel verantwoordelijkheden en soms kan het voorkomen dat andere mensen bepaalde situaties verkeerd interpreteren. Dit is het geval bij deze moeder, haar zoon en de leraar.

Advertisement

Is het zo erg om een dag ​​school te missen?

Is het zo erg om een dag ​​school te missen?

Reddit/Secret_Anybody4799

Het verhaal werd verteld door een moeder op Reddit. Het gebeurde allemaal nadat haar zoon, een jongen van 8, voor het eerst in het hele schooljaar een schooldag miste. De moeder deelde een foto van een kruiswoordpuzzel met de titel "Miss school...miss out", oftewel “als je een dag school mist…mis je een kans”, waarin de woorden waarnaar moest worden gezocht verwezen naar afwezigheid, bijvoorbeeld werk, verantwoordelijkheid , succes en opleiding.

De moeder, op zoek naar meningen over het gebeurde, vroeg zich af of het allemaal toeval was of dat deze taak bedoeld was als een steek onder water richting de ouders.

Advertisement

Wat andere gebruikers er van vinden

Wat andere gebruikers er van vinden

Generated with AI

Het bericht bereikte onmiddellijk duizenden likes en reacties. De meeste gebruikers bekritiseerden het gedrag van de leraar en stelden dat een dergelijke straf geen zin heeft, maar het kind alleen maar in verlegenheid brengt zonder hem iets te leren. Anderen hebben ook het punt naar voren gebracht met betrekking tot de verantwoordelijkheid voor de afwezigheid; in feite beslist een kind van 8 jaar niet zelf, maar beslissen de ouders of ze hem naar school sturen of niet, dus in ieder geval is de straf niet nodig.

Sommigen probeerden de moeder weer met beide benen op de grond te krijgen door te stellen dat het waarschijnlijk allemaal toeval was en dat de puzzel slechts een taak was om nieuwe woordenschat te leren.

Hoe je kinderen op de juiste manier dingen leert

Hoe je kinderen op de juiste manier dingen leert

Pixabay

Dit verhaal kan ons doen nadenken over wat de juiste manier is om een ​​kind te onderwijzen. Er zijn zinnen of acties die verkeerd zijn om te implementeren, en andere kunnen echter zeer nuttig en functioneel zijn. Vernedering is zeker nooit de oplossing, vooral niet in het bijzijn van andere kinderen. Het kan zelfs het zelfrespect van het kind in gevaar brengen en ervoor zorgen dat hij zich minderwaardig gaat voelen ten opzichte van anderen. We moeten ook letten op de woorden die worden gebruikt om het kind aan te spreken, bijvoorbeeld “dom”. In feite zal hij de neiging hebben zichzelf te zien in wat volwassenen tegen hem zeggen en zich gedragen op de manier waarop zij hem beschrijven.

We moeten juist altijd proberen positieve bewoordingen te gebruiken, geduld te hebben en vooral niet te schreeuwen. Het is belangrijk om je te concentreren op de fout zelf en niet op de persoonlijkheid van het kind, vooral om te voorkomen dat hij zichzelf in verband brengt met het verkeerde gedrag. Een rustige en begripvolle dialoog zorgt ervoor dat het kind leert van zijn fouten en in staat is te beseffen wat goed en fout is. Het is belangrijk dat je je veilig voelt en niet beoordeeld wordt, iedereen maakt fouten, vooral als je nog moet leren. Ook op de moeilijkste momenten is het altijd beter om even stil te staan, diep adem te halen en dan samen de situatie te analyseren.

Advertisement