Docent organiseert een speurtocht: hij wil laten zien hoe onoplettend zijn studenten zijn

Janine image
door Janine

10 Februari 2024

Docent organiseert een speurtocht: hij wil laten zien hoe onoplettend zijn studenten zijn
Advertisement

Het werk van een docent is even veeleisend als voldoening gevend, tenminste in de meeste gevallen: de studenten die ze hebben kunnen enorm bijdragen om de balans in het voordeel of nadeel van het beroep te doen doorslaan.

Een geïnteresseerde klas vol ijverige leerlingen helpt een professor zich enthousiast te voelen over zijn baan, maar wat gebeurt er als een hele klas leerlingen negeert wat er tegen ze gezegd wordt, zelfs als het op papier staat? De hoofdpersoon van dit verhaal weet dit goed en wilde een beetje persoonlijke wraak nemen.

De test van de docent

De test van de docent

Kenyon Wilson/Facebook

Volgens Kenyon Wilson, docent aan de Universiteit van Tennessee, negeren zijn studenten een aantal van zijn richtlijnen volledig: hij gelooft dat geen van zijn studenten ooit de papieren heeft gelezen die betrekking hebben op de opleiding waarop het hele academisch jaar zich zal concentreren.

Als bewijs hiervoor besloot hij een slimme uitvlucht te gebruiken om zijn stelling persoonlijk te verifiëren. Hij zou zijn leerlingen 6 maanden de tijd geven om een duidelijke aanwijzing te vinden die verborgen zat in de papieren die ze aan het begin van het jaar moesten ondertekenen. 

Zijn plan bestond uit een speurtocht. Ja, je leest het goed: hij zou eenieder van zijn 70 leerlingen belonen die de aanwijzing volgde die hij had verstopt. De prijs? Een briefje van $50 en zijn dankbaarheid voor het lezen van wat hij had geschreven en afgeleverd. Laten we eens kijken wat er gebeurde.

Advertisement

De reacties van zijn studenten

De reacties van zijn studenten

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

De professor had een overduidelijke aanwijzing in de papieren gestopt die de studenten moesten ondertekenen: "Wat betreft het inhalen van verloren uren (gratis voor de eerste die het aanvraagt; kluisje honderdzevenenveertig, code vijftien, vijfentwintig, vijfendertig), zouden studenten die te laat komen bij de lessen kunnen worden ontnomen als...", is de zin verborgen in een van de paragrafen van de documenten.

Dus de enige vereiste voor een van zijn meer dan 70 studenten om het geld in zijn zak te steken was om alle richtlijnen volledig te lezen. De leraar had ook een klein notitieblokje en een pen in zijn kluisje achtergelaten met het volgende briefje: “Gefeliciteerd! Laat alsjeblieft je naam achter zodat ik weet wie het geld heeft gevonden. Wilson”.

Aan het einde van het semester ging professor Kenyon dat kluisje heropenen om... alles precies te vinden zoals en waar hij het had achtergelaten! Geen van zijn 71 leerlingen had het geld opgehaald: dit was het bewijs dat de hele klas niet de moeite had genomen het voorlichtingsmateriaal te lezen.

"Ik twijfelde er niet aan: het lezen van het schoolprogramma is een beetje zoals wanneer je een programma downloadt en je alle licenties accepteert om het te gebruiken, je op verdergaan klikt totdat de installatie begint en je verklaart dat je alle gebruiksvoorwaarden van de software hebt gelezen, maar in werkelijkheid... doet niemand dat ooit!”, concludeerde de leraar. Wat vind jij hiervan?

Advertisement