Stel na in-vitrofertilisatie: bij de geboorte worden ze gedwongen hun kinderen af te staan

Janine image
door Janine

27 Januari 2024

Stel na in-vitrofertilisatie: bij de geboorte worden ze gedwongen hun kinderen af te staan
Advertisement

Het verlangen naar een kind, als het komt, is een van de krachtigste dingen die er zijn. Het laat geen ruimte voor iets anders, je wilt niets anders en je enige gedachte is het bereiken van het doel om een ​​baby in je armen te hebben. Het is echter waar dat niet iedereen er op natuurlijke wijze in slaagt en dat veel paren veel tijd en medische hulp nodig hebben.

Het is normaal dat dit gebeurt, de wetenschap heeft in die zin veel stappen vooruit gemaakt, het is alleen jammer dat er ook op medisch gebied fouten kunnen voorkomen en dat het soms mensen zijn die de dupe zijn. Zoals deze twee Aziatische ouders bijvoorbeeld.

Advertisement

Een trieste gebeurtenis

Een trieste gebeurtenis

Needpix

Het stel stond centraal in een triest verhaal dat begon met in-vitrofertilisatie in 2019. Omdat ze niet op natuurlijke wijze kinderen konden krijgen, wendden de twee zich voor hulp tot een kliniek in Californië. De behandeling kostte 100.000 dollar, maar leidde niet tot het gewenste resultaat, althans niet voor de direct betrokkenen.

Toen het proces op gang kwam, onderging de vrouw in kwestie een behandeling waarbij twee, helaas verkeerde, embryo's werden geplaatst. Deze waren eigenlijk bedoeld voor twee andere vrouwen. Daarom moesten de vrouw en haar man, die bewust anoniem bleven, na 9 maanden zwangerschap en de geboorte van de twee kinderen afstand doen van de twee baby’s.

De behandeling omvatte de implantatie en geboorte van twee meisjes, daarom beseften de artsen, geconfronteerd met twee jongetjes, dat er iets niet goed was gegaan en begonnen ze een reeks onderzoeken die naar de genetische ouders leidden.

Advertisement

Drie stellen waren getroffen door de fout

Drie stellen waren getroffen door de fout

Needpix - Not the actual photo

Twee andere stellen wachtten op de implantatie van embryo's, maar de kliniek had eenvoudigweg van persoon gewisseld en de verkeerde "baby" aan het verkeerde koppel toegewezen. Dit resulteerde niet alleen in een diep trauma voor het Aziatische paar dat na een lange zwangerschap afscheid moest nemen van hun pasgeboren kinderen, maar ook voor de andere twee gezinnen die het risico liepen hun kinderen niet te kunnen omhelzen.

Een van de twee stellen, Anni en Ashot Manukyan, evenals het Aziatische paar dat anoniem bleef, spande een rechtszaak aan tegen de kliniek wegens zowel morele als materiële schade, gezien de kosten van de behandeling. Het echtpaar sprak over hoe ingewikkeld de hele zaak was. Gezien de aanvankelijke fout werd bij mevrouw Manukyan ook het embryo geïmplanteerd dat bedoeld was voor een vierde stel, wat leidde tot een abortus en groot lijden.

Toen de kliniek vervolgens contact met hen opnam voor een DNA-test en hen vervolgens vertelde dat ze hun baby konden krijgen, ook al was deze uit een andere vrouw geboren, was de vreugde van de twee enorm. Maar ze zouden nooit vergeten wat er gebeurd was. "Ik bid elke dag voor de vrouw die mijn zoon droeg - bekende mevrouw Manukyan - zij zorgde voor hem, voedde hem en zorgde voor hem voordat hij aan ons werd toevertrouwd. Ze was net zo goed een slachtoffer als ik."

Hoe een dergelijke pijn te boven komen...

Een verschrikkelijke situatie, als je er goed over nadenkt, waarbij drie koppels betrokken waren, plus een vierde indirect. Zij zag hen lijden, zwangerschappen voldragen zonder van hun kinderen te kunnen genieten, of abortussen ondergaan. Een psychologische stress die niet irrelevant is en die heeft geleid tot de overwinning van de zaak tegen de structuur, maar die zeker niet zo gemakkelijk kan worden overwonnen.

Fouten zijn menselijk, dat weten we, maar er zijn sectoren waarin ze niet mogen voorkomen. Het lijden is in dit geval extreem en het dragen van een kind gedurende 9 maanden, het geboren zien worden en vervolgens vertrekken met de legitieme familie is niet gemakkelijk om mee om te gaan. Laten we hopen dat het Aziatische paar na al die jaren en veel pijn het geluk en wat rust kan vinden waar ze naar op zoek waren.

Advertisement