Hij steelt een plant in een flatgebouw: de bijzondere wraak van de eigenaar

Janine image
door Janine

18 September 2023

Hij steelt een plant in een flatgebouw: de bijzondere wraak van de eigenaar
Advertisement

In een moderne en geavanceerde samenleving, waarin de meeste mensen toegang hebben tot onderwijs, informatie en communicatie, zou alles perfect moeten lopen. Toch is het zogenaamde burgerlijke samenleven, ondanks de geavanceerde levensstijl en technologie, een ideaal dat in theorie gemakkelijker toe te passen is dan in de praktijk.

Dit geldt met name in contexten waarin veel mensen nauw contact hebben, op het werk of thuis. Stedelijke agglomeraties zijn feitelijk georganiseerd in echte bijenkorven, waarin belangen en karakters vaak botsen. We bevinden ons in de infantiele toestand van het onderling pesten. Er zijn bijvoorbeeld mensen die een plant in een flat stelen of mensen die met opzet vuil buiten de deur van anderen achterlaten.

via LiosdeVecinos

Advertisement

Een vreemde diefstal

Een vreemde diefstal

Er is niet veel voor nodig voordat iedereen met elkaar overweg kan en blijk geeft van begrip, vriendelijkheid en respect. Op deze manier zou het zo eenvoudig en vanzelfsprekend zijn om een ​​evenwicht te bewaren tussen rechten en plichten. Het zou voldoende zijn om het algemene principe in gedachten te houden dat luidt: "Mijn vrijheid eindigt waar de jouwe begint". In plaats daarvan is wat er in een Spaanse stad gebeurde precies de demonstratie en uitdrukking van het tegenovergestelde van alles wat zojuist is gezegd. Het verhaal draait om een ​​banale diefstal, maar wat het nieuws haalde was de reactie van het “slachtoffer”. Iemand steelt een plant van hem in een flatgebouw, en hij voert een subtiele en nogal theatrale vorm van wraak uit.

Na het incident heeft de eigenaar van het gestolen voorwerp een briefje geschreven, dat hij vervolgens heeft opgehangen. In een wereld waar alles wordt gefilmd en gedeeld op internet, duurde het ook niet lang voordat dit gebaar viraal ging. Hier is de vertaling van wat er op het briefje stond.

Advertisement

De wraak van de buurman

“Je hebt de plant gestolen, oké, maar ik heb medelijden met je omdat de winkelcamera's je hebben betrapt. Je hebt een mooi pistachegroen jasje en een groene broek! De kleuren passen echter niet zo goed bij elkaar. Ik kan me niet voorstellen wat er thuis gebeurde toen je om 02.05 uur 's nachts met de plant binnenkwam. En je kunt je niet voorstellen wat er zal gebeuren als ik je tegenkom.”

Een directe boodschap die ook een niet al te verhulde dreiging bevat. Velen vonden het een overdreven en dwaze reactie. Anderen kozen echter de kant van de beroofde persoon en stelden dat iedereen in vergelijkbare omstandigheden op een vergelijkbare manier zou moeten reageren. Wat vind jij?

Advertisement