Ze verliest haar 3-jarige dochter uit het oog: ze slaagt erin haar terug te vinden met een slimme truc die ze op sociale media had geleerd

Janine image
door Janine

03 Februari 2024

Ze verliest haar 3-jarige dochter uit het oog: ze slaagt erin haar terug te vinden met een slimme truc die ze op sociale media had geleerd
Advertisement

Soms gebeurt het dat je niet alles onder controle kunt houden, dat je voor meerdere dingen tegelijk moet zorgen en dat je sommige dingen even over het hoofd ziet. Op deze momenten kan het ondenkbare gebeuren. Heb je je ooit op een openbare plek bevonden en je kind kwijt was? Het overkomt veel ouders, misschien omdat het kind onbewust wegloopt, of omdat er te veel mensen zijn, of zelfs omdat onze aandacht op dat moment bij een ander kind is. 

Kortom, de redenen kunnen talrijk zijn en het gebeurt helaas vaker dan we denken. Daarom wilde een Amerikaanse moeder haar verhaal delen.

Wat doe je als iemand uit het zicht verdwijnt?

Wat doe je als iemand uit het zicht verdwijnt?

@krista.piper/Instagram

Zij is Krista Piper, een trouwfotograaf uit Ohio die op een doodgewone dag momenten van pure angst beleefde omdat ze haar dochter niet meer zag. Als moeder van twee kinderen wilde de vrouw haar verhaal vertellen op sociale media, om een truc te verspreiden die ze zelf via het web had geleerd. 

Het is onderhand gebruikelijk, vooral sinds de komst van sociale netwerken, om trucs en nieuwe kennis te delen. Een mond-tot-mondreclame van de nieuwe eeuw die in verschillende gevallen echt nuttig is gebleken bij het oplossen van negatieve situaties. De dochter van deze vrouw, Lily van 3 jaar oud, liep even bij haar vandaan, waardoor haar moeder in paniek raakte. Maar gelukkig kwam er een truc in haar hoofd op en deed ze niet wat je zou verwachten als je op zoek bent naar iemand.

Wat is namelijk het eerste wat je in zo'n geval doet? Je schreeuwt de naam van de persoon in kwestie. Proberen zijn of haar aandacht te trekken, maar het risico lopen het erger te maken. Vaak horen we ouders de naam van hun kinderen roepen, om wat voor reden dan ook, en niet alleen omdat ze ze kwijt zijn. Hoe kunnen we dan hulp krijgen van andere aanwezigen?

Advertisement

De truc van de beschrijving

De truc van de beschrijving

Krista Piper Grundey/Facebook

Krista bracht een truc in praktijk die ze enige tijd eerder had geleerd door te lezen over een soortgelijke situatie waarin een andere moeder zich bevond. Deze laatste had niet alleen de naam van haar verdwenen zoon genoemd, maar was hem ook gaan beschrijven. Dit is wat onze hoofdpersoon deed.

"Eerst riep ik mijn dochter, maar toen herinnerde ik me de truc en begon ik Minnie Mouse rood shirt te roepen - zei Krista - Ik denk dat ze eerst dachten dat ik gek was, maar toen zag ik dat het werkte. Mensen realiseerden zich de noodsituatie en hielpen me. Een minuut later trok een vrouw mijn aandacht door de beschrijving te herhalen en wees naar mijn dochter. Ik had haar gevonden". 

Niet alleen de naam van de persoon roepen, maar ook een beschrijving geven, enkele kenmerkende details geven zoals leeftijd, haarkleur, de kleur van een petje of iets anders, kan een grote hulp zijn om de verloren persoon in een mum van tijd te vinden.

De dankbetuigingen van gebruikers

Het is goed om deze trucjes te leren en ze op het juiste moment te herinneren. Het is waar dat de rationaliteit op dat moment niet optimaal is, maar het is ook waar dat je een doel hebt, vooral als de kleintjes uit het zicht zijn. Daarom is het nodig om zo kalm mogelijk te blijven en alle mogelijke strategieën toe te passen, waaronder deze.

Het bericht ging snel rond op het web en veel ouders bedankten Krista voor het gebaar. Niet iedereen had erover gehoord en waardeerden de gedachten van de vrouw tegenover degenen die zich misschien - maar hopelijk niet - in dezelfde situatie zouden kunnen bevinden als zij.

Kende jij deze truc en heb je er ooit aan gedacht hoe nuttig het kan zijn om niet alleen de naam, maar ook de beschrijving van de verloren persoon of viervoeter hardop te roepen?

Advertisement