Een stel krijgt een boete van $500 voor elke dag dat ze hun camper op hun oprit parkeren

Janine image
door Janine

13 Februari 2024

Een stel krijgt een boete van $500 voor elke dag dat ze hun camper op hun oprit parkeren
Advertisement

Leven in een camper is een ervaring die voor velen de moeite waard kan zijn: de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en op verschillende plaatsen te overnachten. Maar als de camper iemands ultieme woonoplossing wordt, kan het een probleem worden als men zich niet houdt aan de regels voor het overnachten in de staat waarin men zich bevindt. Dit is de ernstige situatie waarmee een koppel in Silicon Valley in Californië werd geconfronteerd.

Advertisement

In de Verenigde Staten mogen campers alleen op bepaalde plaatsen worden geparkeerd

In de Verenigde Staten mogen campers alleen op bepaalde plaatsen worden geparkeerd

Freepik

We weten dat de camper geen traditioneel voertuig is en dat er voor het verblijf in de camper andere regels gelden dan voor een normaal vervoermiddel zoals een personenauto. In elk land zijn er specifieke regels met betrekking tot het gebruik ervan, het uitzetten en openen van ramen en luifels: maar in de Verenigde Staten zijn er wetten die het gebruik van campers niet alleen in openbare ruimtes, maar ook in privé-ruimtes regelen! Blijkbaar is het niet voldoende dat het voertuig op een privé-oprit staat om de binnenruimte naar believen te gebruiken. Laten we eens in detail kijken wat er is gebeurd en wat de wet zegt.

Advertisement

Hoe verliep de kwestie?

Hoe verliep de kwestie?

Pxhere

Arlena en Alex, een stel dat voor het minimumloon werkte en in een camper woonde die op de oprit van de oma van de vrouw geparkeerd stond, kregen dagelijkse boetes van maar liefst $500 nadat een buurman hun woonsituatie anoniem bij de politie had gemeld.

In Palo Alto, waar het stel woonde, zijn er in feite verordeningen die het verbieden om campers langer dan vijf dagen op opritten te parkeren. In plaats daarvan moeten de voertuigen achter de huizen worden gestald.

Omdat ze zich geen permanente huisvesting konden veroorloven vanwege de hoge kosten van huisvesting, vooral in Californië, en omdat de man nog steeds studeerde aan de plaatselijke community college, zagen ze zich gedwongen om de camper te verkopen en bij hun oma in te trekken.

De vrouw wees erop dat hun moeilijke situatie emblematisch is voor de groeiende huisvestingsproblemen in de Verenigde Staten, vooral in Silicon Valley, waar de gemiddelde huizenprijs aanzienlijk hoger ligt dan het nationale gemiddelde.

Het verhaal van Arlena en Alex belicht de uitdagingen en complexiteiten van het leven in een camper als huisvestingsoplossing voor de lange termijn in de Verenigde Staten, vooral in gebieden met hoge kosten van levensonderhoud zoals Silicon Valley.

Het stel is niet het eerste ter wereld dat besloten heeft om in een “huis” op wielen te gaan wonen om de last van traditionele huisvesting te verlichten, die onbetaalbaar is voor de jongere generatie die te maken heeft met een huizenmarkt die lichtjaren verwijderd is van hun koopkracht. In een camper wonen in de Verenigde Staten kan echter betekenen dat je de regels kent en beoordeelt of, in het licht daarvan, het wonen in een camper de meest betaalbare optie is.

Advertisement