Op 38-jarige leeftijd krijgt ze kritiek omdat ze beweert dat ze gelukkig is zonder getrouwd te zijn of kinderen te hebben

Janine image
door Janine

01 April 2024

Op 38-jarige leeftijd krijgt ze kritiek omdat ze beweert dat ze gelukkig is zonder getrouwd te zijn of kinderen te hebben
Advertisement

Er valt weinig over te zeggen: we leven in een goed gestructureerde samenleving waar labels zeker niet zeldzaam zijn. Het hoort erbij: sinds we het vermogen hebben om ons te herinneren, wordt ons verteld wat we moeten doen en wat de verplichte stappen zijn die we moeten volgen.

Er is in deze zin geen echte vrijheid van denken, maar eerder een doolhof van paden die allemaal – op de een of andere manier – naar dezelfde bestemming leiden: werk, partner, gezin. Maar niet iedereen is bereid zich aan dit patroon te houden: de vrouwelijke hoofdpersoon van dit verhaal deed dat niet en werd hiervoor zwaar veroordeeld.

Advertisement

Het verhaal van Emily

Het verhaal van Emily

@emilyventures/Instagram

Haar naam is Emily Hart, inmiddels 38 jaar oud, influencer en gepassioneerde soloreiziger. Ze houdt van avontuur en ontdekkingen: reizen maakt haar gelukkig en sereen, het heeft haar geholpen de kalme en ontspannen persoon te worden die ze nu is.

Kortom, ze heeft haar hele leven gewijd aan het vinden van een innerlijke balans en het verrijken van haar ziel met meeslepende ervaringen die haar er op de een of andere manier altijd toe hebben gebracht prachtige nieuwe plaatsen te bezoeken: ze heeft 50 Amerikaanse staten bezocht en elke keer door alleen te reizen, uitsluitend vertrouwend op haar eigen kracht en nauwgezette organisatie.

Ze kwam verschillende keren in moeilijke situaties terecht, maar ze wist zich altijd prima te redden. Dan de grootste uitdaging die ze moet overwinnen: het oordeel van mensen: een lawine van negatieve opmerkingen overweldigde haar omdat ze haar mening uitte.

Advertisement

De harde opmerkingen van Instagram-gebruikers richting Emily

De harde opmerkingen van Instagram-gebruikers richting Emily

@emilyventures/Instagram

"Ik leef gewoon mijn leven en ik moet zeggen dat ik heel gelukkig ben”, schreef de vrouw in een post toen ze 37 was. Bij het onderschrift is een kort filmpje gevoegd die een handvol seconden duurt: een montage van een snelle reeks beelden van Emily en haar vele reizen, in het midden bovenaan staat een enkel schrift dat nooit verandert van de ene afbeelding naar de andere.

"37 jaar oud, nooit getrouwd, geen kinderen." Emily toonde zich zorgeloos en in een goed humeur, en hoefde zich alleen maar zorgen te maken over zichzelf, over het cultiveren van haar passies.

Veel gebruikers haalden echter hun neus op bij die video en overlaadden haar met kritiek: “Je zult de rest van je leven alleen doorbrengen", schreef iemand, "Het is triest, er moet iets mis met je zijn", schreef iemand anders, "Je bent gewoon een groot kind dat geen verantwoordelijkheden in het leven op zich wil nemen”, schreef weer een ander. De vrouw reageerde, geschokt omdat ze zoveel ophef had veroorzaakt, op die mensen.

De reactie van de vrouw op alle gebruikers die haar hard bekritiseerden

"Ik heb nooit iemand aangemoedigd om niet te trouwen of geen kinderen te krijgen. Ik heb alleen mijn leeftijd opgeschreven en verteld hoe mijn leven vordert, wat op dit moment precies zo gaat als ik het in de video beschreef. Het punt van mijn filmpje was alleen aantonen dat je je goed kunt voelen, gelukkig kunt zijn, zelfs zonder noodzakelijkerwijs echtgenote en moeder te zijn, waarom is dat zo moeilijk te begrijpen?"

Emily zei dat ze het heel moeilijk had nadat ze maandenlang zoveel negativiteit online had ontvangen, maar toen herstelde ze zich door te beseffen dat ze de aandacht had getrokken van vooral mensen die niet enthousiast waren over hun leven. Veel andere berichten herinnerden haar eraan hoe haar manier van leven veel vrouwen heeft geïnspireerd en nog steeds inspireert.

Bedenk dat er niets mis is met het maken van een andere keuze dan die van anderen en dat allereerst het respect voor anderen behouden moet blijven, zelfs bij het online geven van een mening of oordeel. Wat denk jij ervan?

Advertisement