"Ik wil niet met mijn vriend op vakantie en hij dreigt me te verlaten, maar ik heb een kat om voor te zorgen"

Janine image
door Janine

04 Juni 2024

Ik wil niet met mijn vriend op vakantie
Advertisement

Vakantie staat synoniem voor ontspanning, rust en vooral een manier om los te komen van je routine, vooral van je werk. Het is dus heel belangrijk om er even tussenuit te zijn en daarvoor moet je je reis zorgvuldig plannen.

De hoofdrolspelers van dit verhaal hadden besloten een geweldige ervaring in het buitenland op te doen, maar toen bracht een ruzie tussen de twee niet alleen het vertrek van de twee, maar zelfs hun relatie ernstig in gevaar.

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de jonge vrouw op Reddit

Freepik

De jonge vrouw van het stel vertelde het hele verhaal: ze ging naar het bekende Reddit-forum waar ze internetgebruikers om advies vroeg.

"Ik ben 22 jaar en mijn vriend is 23. Hij heeft mij onlangs voorgesteld om een ​​mooie reis naar Australië te maken. Geen vakantie maar een echt tussenjaar: een levenservaring om samen te delen in het buitenland!", aldus de enthousiaste vrouw.

Haar stemming sloeg echter al snel om. "Ik heb een twee jaar oude kat aan wie ik erg gehecht ben: ik hou echt van haar met heel mijn hart, voor mij is ze een deel van het gezin... Ik beschouw haar een beetje als mijn kind!”, bekende ze.

Helaas bleek, vanwege het ras van de kat, dat ze niet met het stel mee zou kunnen reizen en daarom kan de 22-jarige haar niet meenemen. "Toen ik hoorde dat ik mijn kat een jaar lang thuis zou moeten laten, brak mijn hart: ik besefte meteen dat ik niet weg zou gaan”, bekende ze. Op dat punt sprak ze erover met haar vriend en ze kregen meteen ruzie.

Advertisement

De ruzie tussen het stel en de reacties van de gebruikers

Freepik - Not the actual photo

"Hij wil me verlaten. Hij vroeg me of ik met hem mee wilde als hij werk kon vinden in Australië en ik zei nee, niet zonder mijn kat, niet voor een heel jaar", schreef het diepbedroefde meisje.

Haar vriend zou namelijk de volgende woorden tot haar hebben gericht: "Het is een kwestie van levensprioriteiten. Het lijkt mij duidelijk dat je liever een kat op de eerste plaats zet dan een belangrijke ervaring te hebben en met mij te zijn."

De jonge vrouw heeft echter duidelijke ideeën: ze zou haar kat maximaal een maand thuis willen laten (zoals in het verleden is gebeurd), maar niet langer. Nu vraagt ​​ze de gebruikers op internet wat ze moet doen: van gedachten veranderen en haar kat een jaar lang thuis laten en met haar vriend vertrekken, of bij haar standpunt blijven? Laten we eens kijken wat de gebruikers denken.

“Hier heeft volgens mij niemand gelijk of ongelijk: ik vind het redelijk om je huisdier niet een jaar achter te willen laten, net zoals het redelijk is om op zo'n grote reis te gaan. Het hangt allemaal af van wat je wilt en er is geen verkeerde keuze, alleen een kwestie van prioriteiten: misschien zijn jij en je vriend niet geschikt voor elkaar”, schreef iemand, “Je vriend lijkt je een ultimatum te hebben gesteld: het is aan jou om te kiezen wat je nu doet”, schreef een ander, “Je bent met elkaar om elkaar te leren kennen en als je merkt dat je verschillende doelen wilt bereiken, is het goed om je eigen evaluaties te maken”, schreef weer een ander. Wat vind jij?

Source:

Reddit

Advertisement