Moeder wordt op heterdaad betrapt door haar dochtertje terwijl ze haar tekeningen weggooit

Janine image
door Janine

11 Februari 2024

Moeder wordt op heterdaad betrapt door haar dochtertje terwijl ze haar tekeningen weggooit
Advertisement

Als je met kleine kinderen te maken hebt, begrijp je al snel dat je iets moet opgeven, zoals veel vrije tijd of een perfect opgeruimd huis. Natuurlijk zijn dit maar details en geen enkele ouder zou, als het kon, terug willen naar de tijd van voor de geboorte van zijn of haar kinderen.

Soms is het echter nodig om een grens te stellen aan de chaos die wordt veroorzaakt door de wat meer levendige kinderen: deze moeder besloot haar huis op te ruimen en gooide wat oude tekeningen van haar kleintje weg... Maar niet alles ging zoals de vrouw had gepland.

De moeder werd op heterdaad betrapt

De moeder werd op heterdaad betrapt

@twinperspectives/Instragram - Screenshot

Het is een moeilijk moment, soms zelfs een beetje pijnlijk, maar het is noodzakelijk om de kleine herinneringen weg te gooien... We hebben het over de tekeningen van de kinderen, de klassieke krabbels gemaakt met kleurpotloden of de pen: ze maken er zo veel dat het moeilijk zou zijn om ze allemaal te bewaren.

Je kiest er dus voor om er een paar te bewaren en alle andere weg te gooien. Een moeder, Claire Jopson uit Buckinghamshire (VK), kreeg een onaangename confrontatie met haar dochtertje Olive: ze ontdekte dat ze een paar van haar tekeningen weggooide.

"Ik was bezig haar slaapkamer op te ruimen om deze opnieuw te verven, ik vond een tas vol met haar tekeningen en het huis is er al vol mee... dus ik pakte ze en gooide ze in de prullenbak: het idee was om ze in de vuilnisbak te gooien zodra we klaar waren met opruimen”, zei de jonge moeder. Jammer dat Olive tussenbeide kwam en die keuze niet bepaald goedkeurde.

Advertisement

De video van de reactie van het meisje en het commentaar van internetgebruikers

"Niet weggooien, het is geen afval!" hoor je het kleine meisje zeggen terwijl ze haar tekeningen uit de vuilnisbak haalt. De moeder probeert zich te rechtvaardigen, probeert het kleine meisje duidelijk te maken dat sommige tekeningen niet bepaald kunstwerken zijn en vraagt haar wat sommige van haar schetsen voorstellen.

"Dit is een tekening van een popcorn en deze van een olijf," antwoordt het kleine meisje op beslissende toon en laat haar temperament zien. Uiteindelijk stelde de moeder haar dochter tevreden en legde haar tekeningen terug in haar slaapkamer: "Ik heb haar voor een dag tevreden gesteld en toen ze haar interesse verloor, heb ik die tekeningen weer weggehaald, maar deze keer heb ik ze direct in de vuilnisbak gegooid”, bekent mevrouw Jopson.

"Ze heeft me nooit meer gevraagd waar 'haar kunstwerken’ waren gebleven”, voegde de vrouw eraan toe. Ondanks het feit dat Claire heeft laten zien dat ze zich ook in “onaangename” situaties weet te redden, fronsten veel gebruikers hun wenkbrauwen over haar acties: "het is harteloos om de tekeningen van je kinderen weg te gooien", reageerde iemand onder de video.

"Mijn vrouw en ik laten onze dochter maar één tekening op de koelkast hangen. Ze mag zelf kiezen wanneer ze die wil vervangen door een andere, maar alle andere worden weggegooid", schreef een ander. Claire reageerde als volgt op degenen die haar beschuldigden van ongevoeligheid: “Ik denk niet dat ik iets anders zou doen als ik terug kon gaan, behalve betrapt worden natuurlijk. Ik denk dat dat mijn enige fout was.” Wat vind jij?

Advertisement