Kleuterjuf accepteert het eten in de lunchbox van een kind niet: de moeder is verbijsterd

Janine image
door Janine

23 Maart 2024

Kleuterjuf accepteert het eten in de lunchbox van een kind niet: de moeder is verbijsterd
Advertisement

Naar de kleuterschool gaan is voor alle kinderen een gelukkige en vreugdevolle tijd. Voor sommigen is het onthechten van hun ouders misschien niet gemakkelijk, maar uiteindelijk maken de stimulerende omgeving en vooral de mogelijkheid om met veel leeftijdsgenoten te spelen de kleintjes erg gelukkig.

Er zijn dus niet veel problemen met betrekking tot de voorschoolse educatie, noch voor volwassenen, noch voor kinderen. Toch was een moeder van een kind betrokken bij een nogal onaangename episode die een nare smaak in haar mond achterliet.

Advertisement

Het verhaal van de ongelovige moeder

Het verhaal van de ongelovige moeder

pvproductions/Freepik - Not the actual photo

De vrouw in kwestie besloot haar verhaal online te delen om erachter te komen wat andere volwassenen ervan vonden. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

De moeder vertelde wat haar was overkomen: slechts een paar dagen nadat de kleine naar school ging, kreeg ze een bericht van de juf van haar zoon. De reden? Het voedsel dat de vrouw had klaargemaakt voor de lunch van het kind: er was contact met haar opgenomen om haar te informeren dat al het voorverpakte voedsel in de originele verpakking moest blijven!

In plaats daarvan bevatte de lunchbox van het kind verschillende voedingsmiddelen die niet aan deze regel voldeden. “Persoonlijk koop ik het grootste deel van mijn voedsel in grote verpakkingen, zowel om geld te besparen als om het milieu te beschermen”, onthulde ze. Juist om deze reden stopt ze onverpakt eten voor haar zoon in plastic bakjes.

Dit lijkt echter niet te zijn toegestaan, omdat dit de gezondheid van andere schoolkinderen in gevaar zou brengen. Waarom?

Advertisement

Het commentaar van gebruikers op de kwestie

Het commentaar van gebruikers op de kwestie

Rawpixel

Vanwege allergieën: door de gesloten verpakking van een voedingsmiddel in handen te hebben, kunnen de leerkrachten controleren op de aanwezigheid van eventuele allergenen. Daarnaast is gedroogd fruit – om dezelfde redenen – ook van school verbannen. De specifieke beperking wordt daarom opgelegd als voorzorgsmaatregel om kinderen te beschermen, maar veel gebruikers hebben hun teleurstelling geuit.

"De taak van een kleuterjuf zou beperkt moeten blijven tot het controleren of iedereen eet, en niet tot het kijken in ieders lunchtrommel", schreef een gebruiker. "Het lijkt mij surrealistisch: een absurde en vreemde oplegging. Ik bedoel, als je een restaurant binnengaat, verbied je niet alle andere klanten om eten te bestellen waarvoor je kind allergisch is!", schreef een ander.

Ook de moeder die bij het verhaal betrokken was, was verbitterd door die strenge richtlijn: "Het lijkt erop dat ik op de een of andere manier aan alle andere kinderen moet denken en betrokken moet zijn bij hun allergieën", luchtte de vrouw haar hart in haar post op Facebook. Andere gebruikers schreven echter dat zij voorstander zijn van wat de juf heeft waargenomen.

“Als mijn kind een klasgenoot zou hebben die ergens allergisch voor is, zou ik direct vermijden om voedsel mee te nemen waar het kind allergisch voor is”, merkte een moeder op. “Ik weet dat het erg stressvol moet zijn om op zoiets te letten, maar het is noodzakelijk om zeer significante gevolgen te vermijden”, schreef een andere gebruiker. Aan welke kant sta jij?

Advertisement