Moeder geeft haar 6 maanden oude dochter een half rauwe biefstuk

Janine image
door Janine

22 Februari 2023

Moeder geeft haar 6 maanden oude dochter een half rauwe biefstuk
Advertisement

Over hoe je je kind moet opvoeden en verzorgen lijkt iedereen een andere mening te hebben en, helaas of gelukkig, er is geen enkele handleiding met de gouden regels die je moet volgen. Elke ouder informeert zich zo goed als hij kan, door de ervaring die zijn eigen ouders hebben doorgegeven, het advies van de kinderarts en lezingen over het onderwerp, maar zal zijn mening nauwelijks aan anderen kunnen opdringen. Toch lijkt er over bepaalde onderwerpen een wijdverbreide consensus te bestaan, een soort "gezond verstand", dat leidt tot verhitte discussies en kritiek wanneer iemand ergens anders over denkt. De moeder, hoofdrolspeelster van dit verhaal, werd bijvoorbeeld fel aangevallen op internet omdat ze haar 6 maanden oude dochter een rauwe biefstuk had gegeven.

via Mirror

Advertisement
Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Katie Harley stond in de schijnwerpers nadat ze een video had gepost waarin ze haar 6 maanden oude dochter een stuk rauwe biefstuk geeft, iets wat door volwassenen zeer wordt gewaardeerd. Zoals je je kunt voorstellen, hebben gebruikers zichzelf niet gespaard van kritiek en beweerden dat het meisje veel te klein was om een ​​stuk half rauw vlees te kunnen eten. Maar Katie liet zich niet afschrikken en antwoordde ironisch: "Mensen geven graag opvoedingsadvies aan mensen die er niet om hebben gevraagd."

De kritiek van gebruikers betreft vooral de bezorgdheid voor de kleine: “Niet gaar vlees voor een baby van 6 maanden oud?" of zelfs "Maar is het wel veilig?”. Er zijn sommige soorten vlees die natuurlijk tot in de perfectie moeten worden gebakken, zoals varkensvlees of kip, maar andere, zoals rundvlees, kunnen “rauw” worden gekookt. Er moet echter altijd worden benadrukt dat het eten van onvoldoende verhit vlees het risico loopt om pathogene micro-organismen op te lopen die infecties kunnen veroorzaken, zoals het hepatitis E-virus.

Advertisement
Flickr / Paul Goyette/ Not the actual photo

Flickr / Paul Goyette/ Not the actual photo

Zonder afbreuk te doen aan rundvlees, een nogal belangrijk voedingsmiddel voor de groei en ontwikkeling van de kleintjes, blijft de twijfel bestaan ​​over het bakken van de biefstuk. Naast de kritiek waren er ook gebruikers die Katie's keuze waardeerden en haar steunden: "Dit is een gelukkig meisje. Haar moeder weet wat het beste voor haar is!"; "Eindelijk doet een andere moeder dit ook”, merkte een andere gebruiker op. "Mijn baby had met vier maanden ondergewicht en weigerde babyvoeding en zijn arts zei dat ik gewone voeding moest proberen", schreef een derde persoon.

Welk advies heb jij opgevolgd of zou je willen doorgeven aan een nieuwe moeder met betrekking tot babyvoeding? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement