Danslessen: wanneer een kleine danseres het hele web betovert met haar gratie

Janine image
door Janine

22 Maart 2024

Danslessen: wanneer een kleine danseres het hele web betovert met haar gratie
Advertisement

Het is niet ongewoon om meisjes, maar ook jongens, gepassioneerd te zien voor dansen, die vanaf jonge leeftijd graag wat lessen willen volgen en buitengewoon capabel zijn om al het talent dat ze hebben te demonstreren. Dansen is niet alleen een discipline die in verschillende stijlen beoefend wordt, maar ook een uitdrukking van de persoonlijkheid, de capaciteiten en wat men diep in de ziel heeft en wat met deze bewegingen naar boven komt.

Dit geldt ook voor kleine kinderen, al weten ze het nog niet zo goed, en de inzet die ze steken in het leren van deze vaardigheid is buitengewoon. De betreffende video laat dit zien.

Waarom is dansen belangrijk?

Waarom is dansen belangrijk?

@oficinadmovimentoearte/Instagram

We kennen allemaal dans als discipline en we weten heel goed dat er veel verschillende stijlen zijn. Van klassiek tot hiphop, tot Latijns-Amerika, elke vorm heeft zijn eigen regels en uitdrukkingswijzen, maar ze hebben allemaal liefde als achtergrond en een grote passie.

Deze discipline is echter, naast artistieke expressie, ook een manier om fit te blijven en te profiteren vanuit het oogpunt van je houding. Als je het als kind in de praktijk brengt, is het een uitstekende manier om je lichaam te leren kennen en ontdekken, jezelf beter te coördineren, je houding te verbeteren terwijl je nog soepel bent, je spieren te versterken en nog veel meer. Maar dansen is ook een manier om de artistieke flair en kenmerkende persoonlijkheid vorm te geven. Bovendien is het ook een hele leuke methode om te experimenteren en verschillende emoties te verkennen, terwijl je plezier hebt en socialiseert.

Al deze redenen liggen aan de basis van de keuze die veel ouders ertoe brengt hun kinderen in te schrijven op een dansschool. En dan zijn er nog de direct betrokkenen, die elke toeschouwer verrassen met de inzet, liefde en concentratie die zij in hun optredens stoppen.

Advertisement

Het belang van concentratie

Het belang van concentratie

@oficinadmovimentoearte/Instagram

Een voorbeeld in deze zin is de video die we je laten zien en waarin een groep kleine meisjes bezig is met hun eerste danslessen. De sessie van de dag omvat een speelse verkenning van de positiemat, en de eerste in de rij lijkt erg gefocust op het begrijpen hoe ze haar voeten moet plaatsen, van positie naar positie. Het kleine meisje helpt zichzelf met haar armen om haar evenwicht niet te verliezen, bestudeert eerst de twee punten waarop ze haar voeten moet plaatsen en gaat dan met haar rechter- en linkervoet verder totdat ze de juiste positie heeft gevonden.

Een explosie van tederheid die het hele web in beroering bracht, maar die ook laat zien hoe belangrijk het is om jonge kinderen in leersituaties te brengen. Al op zeer jonge leeftijd zijn het sponzen die alles absorberen wat hen wordt geleerd en daarom is het leuk om ze op een speelse, eenvoudige en niet competitieve manier op de proef te stellen, zelfs in artistieke situaties zoals dans.

De reactie van mensen

Het commentaar op de beelden is een explosie van bewondering, waardering voor de ballerina en tederheid jegens haar. Wat het meest opviel was de positie van de mond, de geconcentreerde blik en de diepe toewijding om de overhand te krijgen op wat een werkelijk zware taak leek om te voltooien. Het kleine meisje slaagt er uiteindelijk in en glimlacht, tevreden met wat ze zojuist heeft gedaan, naar de camera die haar heeft gefilmd.

Wat vind jij van deze prachtige danseres in wording?

Advertisement