15-jarige jongen is boos op zijn ouders: “Ik zei toch dat hij mijn feestje zou verpesten”

Janine image
door Janine

07 April 2024

15-jarige jongen is boos op zijn ouders: “Ik zei toch dat hij mijn feestje zou verpesten”
Advertisement

Verjaardagsfeestjes zijn een vrolijke gebeurtenis om familie en vrienden samen te brengen, om de verjaardag van iemands geboorte te vieren: kortom, een heel bijzondere manier om iemand zich uniek te laten voelen. Daarom zou je in zo'n omstandigheid willen dat alles perfect is, maar vaak gebeuren er onvoorziene gebeurtenissen. Maar niet in dit geval.

De jongenshoofdpersoon uit dit verhaal had eigenlijk alles al voorzien: hij wist heel goed wat hem te wachten stond als zijn neef er ook zou zijn op de dag van zijn feest.

Advertisement

Het verhaal van de jongen

Het verhaal van de jongen

Eduardo Barrientos/Pexels - Not the actual photo

Verwend, ongedisciplineerd en te oneerbiedig om naar iemand te luisteren, dit is de perfecte beschrijving van de kleine ondeugd waarvan de jongen absoluut niet wilde dat hij zou deelnemen aan zijn verjaardag. We hebben het over zijn 5-jarige neefje. Kan een kind genoeg chaos aanrichten om een ​​hele gebeurtenis te verpesten? Oordeel zelf.

De jongen ging naar een bekend forum om over zijn tegenslag te vertellen: “Ik had mijn ouders gewaarschuwd, ik had hen specifiek gevraagd mijn neefje niet te laten komen. Ze antwoordden mij dat iedereen aan mijn feest kon deelnemen, dat het niet leuk zou zijn om iemand uit te sluiten, vooral niet de zoon van mijn oudere broer", onthulde de tiener.

Voor zijn 15e verjaardag vreesde hij, of beter gezegd: hij wist het al, dat het niet goed zou gaan met het jongetje erbij. Hij kon echter absoluut niets anders doen dan zijn ouders smeken om naar hem te luisteren. Maar zij negeerden hem.

Advertisement

Het rampzalige verjaardagsfeestje...

Het rampzalige verjaardagsfeestje...

Hina Mohsin/Pexels - Not the actual photo

"Doe niet zo dramatisch, er zal niets geks gebeuren op jouw feestje en wij zullen er in ieder geval de verantwoordelijkheid voor nemen", zeiden de ouders tegen de jongen.

Uiteindelijk leek het feest wel goed te verlopen, tot de komst van de jongen: “Hij probeerde de kaarsjes op mijn verjaardagstaart uit te blazen, dat lukte niet en dus duwde hij er – uit ergernis – tegenaan, waardoor het op de grond viel!”, vertelde de jongen. Maar hij was helemaal niet verrast of bijzonder boos: hij was gewoon teleurgesteld omdat niemand naar hem had geluisterd.

De broer verontschuldigde zich vervolgens bij de 15-jarige en betaalde de kosten van de taart, zelfs de ouders hadden geen andere keuze dan het met de tiener eens te zijn. Drie dagen later werd de jongen door zijn broer uitgenodigd voor een etentje om de onaangename episode op het feest goed te maken, maar hij wilde niet gaan: hij had andere verplichtingen.

Een andere keer beschuldigden zijn ouders hem ervan te hard te zijn tegen zijn broer. "Ik neem het hem niet kwalijk, jullie zijn de enigen die verantwoordelijk zijn voor wat er op mijn verjaardag is gebeurd", zei de geërgerde jongen uiteindelijk. Zijn ouders waren in paniek geraakt en begonnen aan een nieuwe preek. Nu vraagt ​​de 15-jarige zich af of hij degene is die zich slecht heeft gedragen; laten we de opmerkingen van de gebruikers bekijken.

De reacties van internetgebruikers

"Ik denk niet dat je iets verkeerd hebt gedaan, integendeel: het zijn eerder je ouders die een scène hebben gemaakt om zich niet schuldig te voelen over wat er is gebeurd", schreef iemand. "Ik ben bang dat je neefje niet op de beste manier wordt opgevoed: zijn verwende gedrag is typerend voor een kind van twee, misschien drie, maar zeker niet voor een kind van vijf", zei een ander.

“Je ouders hebben je een belofte gedaan en die konden ze niet nakomen. Wat je broer betreft, hij had beter op zijn zoon moeten letten, vooral toen hij in de buurt van je verjaardagstaart rondhing”, zei weer een ander.

"Het is helemaal niet jouw schuld: je had alles voorspeld, maar niemand wilde naar je luisteren en nu proberen ze duidelijk te minimaliseren wat er is gebeurd en de aandacht af te leiden van je weigering om naar het 'verontschuldigingsdiner' te gaan dat door je broer is georganiseerd en ook hier heb je laten zien dat je je weet te gedragen als iemand die veel ouder is dan zijn leeftijd”, schreef een laatste. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement