"Ik was op het verjaardagsfeestje van mijn zus en mijn vriend vroeg me ten huwelijk: hij was haar ex."

Janine image
door Janine

14 April 2024

Advertisement

Het huwelijksaanzoek: wat een prachtig moment. Een moment in iemands leven waarop je adem bijna stokt van de emotie, we kunnen ons niets magischer voorstellen en het antwoord dat we onze partner zullen geven. Het is ongetwijfeld een prachtige ervaring, vooral omdat het de deur opent naar wat de mooiste dag van je leven zal zijn, de bruiloft. Zou je ooit denken dat iets dit zou kunnen verpesten? 

Voor een jonge vrouw wel, vooral wat er direct na het aanzoek gebeurde.

Advertisement

Een aanzoek op het verkeerde moment...

Rene Asmussen/Pexels

Het verhaal werd verteld op Reddit door een jonge vrouw die vertelde hoe ze een huwelijksaanzoek kreeg. Zij en haar vriend waren al een tijdje samen, maar hij en de zus van de vrouw konden nooit goed met elkaar opschieten. De auteur van het bericht bekende dat de twee naar hetzelfde lyceum waren gegaan en al een tijdje samen waren voordat ze hem bedroog. Dit was de aanzet tot de gebeurtenis. 

Voor haar verjaardag gaf mijn zus een uitbundig feest en nodigde mij en mijn vriend uit - vertelde ze, - het was de eerste keer dat dit gebeurde en we waren allebei dolblij. Toen het tijd was om de cadeautjes te openen, gingen hij en ik een rondje wandelen. Plotseling ging hij op één knie zitten en vroeg me ten huwelijk - vervolgde de schrijfster van het bericht - hij had niet eens de ring bij zich, hij draaide twee grassprietjes om elkaar heen, maar hij vroeg me toch. Ik heb meteen ja gezegd”. 

Een prachtig tafereel dat niet onopgemerkt bleef door de oplettende blik van een vriendin van de jarige. Dus, toen ze terugkeerden tussen de feestgangers, feliciteerden velen hen, maar de zus van onze hoofdpersoon was erg boos over wat er was gebeurd.

Advertisement

De ongewenste aankondiging

Jonathan Borba/Pexels

"Ik was stomverbaasd en wilde het niet aan iedereen bekendmaken, vooral omdat we mijn zus aan het vieren waren - schreef de vrouw - Na een tijdje gingen we weg, maar ik begon telefoontjes en berichtjes te krijgen van mijn familieleden die me vertelden dat ik mijn zus iets oneerlijks had aangedaan. Misschien als ik nee had gezegd, was ze niet boos geweest en was ik niet overgekomen als de slechterik en de aandachtszoeker: wat denken jullie?”.

Helaas voor de jonge vrouw kreeg ze geen begrip van de gebruikers. Mensen haalden vooral uit naar haar vriend en wezen haar erop dat de man hoogstwaarschijnlijk van de gelegenheid gebruik had gemaakt om zijn ex te pesten. Het feestvarken had hem bedrogen en hem verlaten toen ze samen waren, en hij nam zijn kleine wraak door voor ophef te zorgen op haar uitbundige verjaardagsfeestje.

"Er rijzen veel vragen over waarom hij ervoor koos om dit juist op dat evenement te doen, onder andere gezien het feit dat het de eerste uitnodiging was die hij ontving; waarom wachtte hij niet op een andere gelegenheid ondanks dat jullie even weg waren? Hoe kon hij niet zien dat iemand het opmerkte: als je met je rug naar hem toe stond had hij het moeten zien” - zo luidt een van de vele commentaren. “Onjuist van hem, onjuist van degene die jullie zag en dacht dat het juist was om het te vertellen in het bijzijn van iedereen - merkte een andere gebruiker op - maar ook jij bent fout, omdat je hem erop had kunnen wijzen hoe ongepast het moment was”.

Op wie rustte de verantwoordelijkheid?

Kortom, je zou het een ramp kunnen noemen. Van een van de mooiste momenten in het leven veranderde het aanzoek in een nachtmerrie waarvoor niet alleen de Reddit-gemeenschap haar niet steunde, maar ook haar familieleden niet, die het hele gebeuren als zeer smakeloos beschouwden. 

En nu vragen we jouw mening: vind je dat het zo verkeerd was om ja te zeggen op het aanzoek? Of denk je dat de totale verantwoordelijkheid alleen bij haar vriend en de ex-vriend van haar zus lag?

Source:

Reddit

Advertisement