"Ik vertelde mijn dochter dat haar bruiloft een mislukking was: ze had zich slecht gedragen tegenover de gasten"

Janine image
door Janine

29 April 2024

Advertisement

Wat zijn de belangrijkste dingen die je moet organiseren voor een bruiloft die als aangenaam en onvergetelijk kan worden omschreven? Er zijn zoveel dingen die we moeten organiseren, dat weten we maar al te goed, maar twee ervan mogen we in het bijzonder niet missen: de ceremonie en de receptie. Zonder de eerste kunnen we uiteraard niet over een bruiloft praten, zonder de tweede zou het triest zijn, omdat het moment van ontspanning en feest samen met vrienden en familieleden zou ontbreken. Maar geldt dit voor iedereen?

Advertisement

Veel vreugde voor de bruid en bruidegom, maar teleurstelling voor de gasten...

Pxhere

De trouwdag is een uniek moment voor het bruidspaar, maar ook voor de mensen die aan hun zijde staan. Familieleden, vrienden en collega's verzamelen zich rond het bruidspaar en kijken ernaar uit om hun liefde te vieren en samen een paar uur plezier en vreugde door te brengen. Blijkbaar zijn echter niet alle feestjes succesvol en het verhaal van de moeder van een bruid lijkt dit aan te tonen. 

In dit verhaal wees de vrouw met een beschuldigende vinger naar haar dochter en schoonzoon, en naar hun keuzes voor de bruiloft die, hoewel ze het bruidspaar tevreden hadden gesteld, hun gasten in grote ontevredenheid hadden achtergelaten. Deze moeder nam het web in vertrouwen en voelde zich enorm schuldig dat ze haar dochter had verteld dat haar bruiloft een mislukking was geweest. 

“Mijn dochter trouwde een jaar geleden”, vertelde de auteur van het bericht, "de organisatie kostte 20.000 dollar, zij en de bruidegom waren erg blij met hoe de dag verlopen was, maar voor de gasten was het helemaal geen mooie ervaring. Ik was eerlijk tegen mijn dochter, ik vertelde haar wat ik dacht en wat de redenen waren."

Advertisement

Was de oprechtheid overdreven?

Needpix

Volgens het verhaal op Reddit had het bruidspaar het geld gebruikt om in al hun behoeften te voorzien, waaronder een dure trouwjurk van $6.000, waardoor de gasten volledig van aandacht verstoken bleven. De ceremonie was op de best mogelijke manier georganiseerd, maar ze hadden niet eens gedacht aan een kleine versnapering voor de uren die volgden. Zonder eten en drinken waren de gasten gedwongen om voor zichzelf te zorgen, te betalen voor wat ze consumeerden en er was ook geen bruidstaart. De ongemakkelijke en onvoorziene situatie had natuurlijk commentaar van mensen opgeleverd en had niet alleen de betrokkenen, maar ook hun families in een kwaad daglicht gesteld.

Waarom wachtte deze moeder een jaar voordat ze haar gedachten aan haar dochter kenbaar maakte? De "openbaring" kwam op een moment dat er weer een bruiloft in de familie zou worden georganiseerd. De zus van de bruid stond op het punt te trouwen.

"Mijn eerste dochter bood aan om haar zus in de organisatie te helpen, maar ze bekende dat ze nooit een bruiloft zoals die van haar zou willen - schreef de vrouw - toen mijn dochter me vroeg waarom, was ik eerlijk en vertelde haar hoe haar bruiloft een mislukking was geweest. Ze was beledigd en we maakten er ruzie over. Nu vraag ik me af of mijn keuze om eerlijk te zijn een vergissing was".

Moeder of dochter: wie heeft er gelijk?

Voor gebruikers had de auteur van de bekentenis helemaal geen ongelijk, in tegenstelling tot haar dochter. “Hoe kun je ter ere van jezelf een feest organiseren, waarvoor ook geschenken worden verwacht, en geen eten of drinken aan te bieden? Je kunt niet alleen maar deelnemen aan de ceremonie en het daarbij laten," schreef iemand, "vooral omdat men zich moest verplaatsen om het bruidspaar te vergezellen. Een observatie waar velen het mee eens waren en die in feite het algemene idee over bruiloften weerspiegelt. 

Het is waar dat de bruid en bruidegom in het middelpunt van de belangstelling staan, dat hun geluk en tevredenheid op die dag belangrijk is, maar het is ook waar dat vrienden en familieleden er voor hen zijn en dat ze, hoewel ze niet de hoofdrolspelers van het evenement zijn, wat aandacht zouden moeten krijgen en zouden moeten genieten van wat ontspanning in het gezelschap van anderen, zonder zelf voor eten en drinken te moeten zorgen.

Wat vind jij hiervan en hoe zou jij, als gast, gereageerd hebben op zo'n behandeling?

Source:

Reddit

Advertisement