"Mijn zus heeft mijn vriendin altijd belachelijk gemaakt en ik wil haar niet als bruidsmeisje: nu is ze beledigd"

Janine image
door Janine

20 Mei 2024

Advertisement

Een broer, zus of allebei zijn een schat om te koesteren, en zijn diegenen om naar toe te gaan in zowel goede als slechte tijden. Er is meestal een hele sterke band tussen broers en zussen, ze vertrouwen elkaar alles toe en het is fijn om te weten dat ze er zijn, klaar om op welke manier dan ook en op elk moment van hun leven in te grijpen.

Het is echter niet vanzelfsprekend dat in elke familie zussen en broers goed met elkaar kunnen opschieten. Het blijven mensen met verschillende karakters en temperamenten die “gedwongen” met elkaar omgaan, en je kunt er niet zeker van zijn dat alles goed zal gaan. Dat is wat er in dit geval gebeurde.

Advertisement

Het belang van een broer of zus...

Jessika Arraes/Pexels

De familieleden waar we het over hebben zijn heel belangrijk vanwege de verwantschapsband die er bestaat, maar de relatie kan nog hechter worden als je een zus of broer kiest om een belangrijke rol te spelen op belangrijke momenten in je leven. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat ze worden gekozen als getuigen op een bruiloft, als peettantes of peetvaders en dat er dan een nog sterkere en onlosmakelijkere band ontstaat. De rol van bruidsmeisje wordt op een bruiloft vaak vervuld door de zus van de bruid. Maar is dit altijd zo?

In het verhaal in kwestie is dat niet het geval. In dit specifieke geval koos een vrouw haar zus niet om zo'n belangrijke rol te spelen, wat haar woede opwekte, maar ze had er een heel specifieke reden voor. Ze maakte dit duidelijk in een bericht op het Reddit-portaal.

Advertisement

Een nare situatie...

Luis Felipe Pérez/Pexels

De vrouw maakte gebruik van de deelmogelijkheid die het platform bood om te vertellen wat er met haar zus was gebeurd. Soms zit je in moeilijkheden en kan een mening van buitenaf, misschien van mensen die je niet eens kent, op de een of andere manier je geest openen voor nieuwe perspectieven en helpen bij het oplossen van een netelige kwestie. Dit was waarschijnlijk de reden waarom de vrouw besloot te reageren. 

"Mijn oudere zus is altijd heel gemeen geweest," begon ze, "ze stak altijd de draak met mijn vriendin, ze vond haar nooit aardig en liet geen kans onbenut om gemeen tegen haar te doen. Mijn vriendin praatte nooit veel met mijn zus, ik zei altijd tegen haar dat ze niet oprecht was en dat het beter was om haar niet te veel dingen te vertellen. Mijn zus heeft ook verschillende keren geprobeerd om haar tegen mij op te zetten en ik heb dit gedrag nooit gewaardeerd - vervolgde ze - We komen echter op het moment dat ik onze verloving aankondigde en mijn familie vertelde dat we gaan trouwen. 

Terwijl de mededeling aan de ouders plaatsvond, luisterde haar zus ook mee met de luidspreker aan en op dat moment gebeurde er iets.

Maakte de bruid een fout door haar zus niet als bruidsmeisje te kiezen?

Terwijl onze hoofdpersoon het over de bruiloft had, mengde haar zus zich in het gesprek door te zeggen dat ze er belangrijke ideeën over had en begon over haar bruidsmeisjesjurk te praten. "Ik blokkeerde haar onmiddellijk door haar te vragen wat haar bezielde om in de eerste plaats te denken dat ze uitgenodigd zou worden en ook om haar te kiezen als bruidsmeisje - is te lezen in het bericht - Mijn zus begon onmiddellijk te schreeuwen, ze werd boos en mijn moeder werd ook woedend en zei dat ik haar erbij moest betrekken. Ik heb toen tegen mijn ouders gezegd dat als ze bleven aandringen, ze uitgesloten zouden worden van de ceremonie". 

Een nare situatie dus die volledig voortkwam uit de manier waarop de zus van onze hoofdpersoon zich tegenover haar vriendin had gedragen. Eerst had ze haar belachelijk gemaakt, ook in een poging haat tussen het paar te zaaien, en daarna eiste ze dat ze zou deelnemen aan de bruiloft. Toen voelde de aanstaande bruid zich gedwongen om haar mening te vragen over wat er gebeurde.

Zoals je je kunt voorstellen, waren de mensen die op haar verzoek reageerden het eens met de keuze om haar op zo’n belangrijk moment niet naast zich te hebben. En hoe kun je haar ongelijk geven? Als een familielid zich slecht gedraagt, zich niets aantrekt van de sereniteit van anderen, maar deze juist op alle mogelijke manieren probeert te destabiliseren, kan hij zeker niet verwachten dat hij bij bijzondere gelegenheden een belangrijke rol zal spelen, zelfs niet als het om broers en zussen gaat. Ben je het hiermee eens of denk je er anders over?

Source:

Reddit

Advertisement