"Ik wilde mijn moeder aan mijn zijde tijdens de bevalling. Ik vroeg mijn schoonmoeder om haar op te halen, maar dat deed ze niet"

Janine image
door Janine

13 April 2024

Advertisement

Je moeder is een compleet onvervangbaar figuur. Ze geeft je leven, helpt je opgroeien, is een bron van moed en een schouder om op uit te huilen. Kortom, je moeder is onvervangbaar en er is geen persoon die liefde kan geven zoals zij. Dit is de reden waarom je op de mooiste en moeilijkste momenten van je leven alleen naar haar op zoek bent om je een beetje op te vrolijken, je te verheugen en wat advies te krijgen.

De vrouw in dit verhaal wilde heel graag dat haar moeder tijdens de bevalling aan haar zijde stond, maar het onjuiste gedrag van haar schoonmoeder weerhield haar daarvan.

Advertisement

De omstandigheden...

Cameryn Lester/Wikimedia commons - CC BY 3.0 DEED

De onvrede van onze hoofdpersoon tegenover haar schoonmoeder ontstond toen ze op het punt stond haar derde kind te krijgen. Zelf had ze samen met haar man, oma, moeder en schoonmoeder het tijdstip van de bevalling tot in de puntjes geregeld. De oma zou voor de twee oudste kinderen zorgen, haar man zou bij haar zijn en de schoonmoeder zou de moeder van onze hoofdpersoon ophalen om haar naar het ziekenhuis te brengen.

Een gedetailleerd plan waar iedereen een taak had om te respecteren: was dit het geval? Helaas niet, en door een verandering op het laatste moment.

Advertisement

Een vrouw vertelt over haar ongemak

We hadden alles al drie maanden gepland - verklaarde de hoofdpersoon - Toen ik ging bevallen, hebben we mijn moeder en schoonmoeder telefonisch op de hoogte gebracht. Na 1 uur en 15 minuten kwam mijn schoonmoeder alleen naar het ziekenhuis en zei dat het al laat was en dat de anderen moesten slapen. Ik zei haar dat ze onmiddellijk mijn moeder moest halen omdat ik haar nodig had, maar dat deed ze gewoon niet - vervolgde ze - Ik werd heel boos tegenover haar, iets wat nog nooit eerder was gebeurd. Mijn moeder kwam gelukkig op tijd om bij me te zijn, maar ik kan mijn schoonmoeder niet vergeven voor wat ze heeft gedaan. Ik heb het gevoel dat ik hier niet overheen kom, maar ze zeggen dat ik overdrijf”. 

Is zo'n situatie op te lossen? Het hangt af van het karakter van mensen, hoe ze zich voelen tegenover de mensen om hen heen, in hoeverre ze slecht gedrag kunnen verwerken. Natuurlijk is het waar dat de schoonmoeder de plannen die ruim van tevoren waren gemaakt, moest respecteren en de moeder van de aanstaande mama, die ze zo nodig had, had moeten ophalen.

Vergeven of niet?

Pickpik

De gebruikers waren het ermee eens om de vrouw te steunen, omdat ze de beslissing van haar schoonmoeder om “iedereen te laten slapen” zonder ze op te halen volledig oneerlijk vonden. Als je echter bedenkt dat het pas 21.30 uur was, zoals uit de post blijkt, was het niet zo erg om iedereen naar het ziekenhuis te brengen. Wat vind jij ervan? 

Het is bekend dat de relatie met schoonmoeders bijna nooit gemakkelijk is. Er zijn uitzonderingen, maar we kunnen niet ontkennen hoe ingewikkeld het is. En bovenal, ondanks het mooie van relaties, kunnen ze nooit een moeder vervangen. Dit was niet de bedoeling van de schoonmoeder in kwestie, maar ze heeft zeker een fout gemaakt door te zelfverzekerd te zijn in haar besluitvorming met anderen, zonder rekening te houden met de redenen waarom haar schoondochter met klem had gevraagd om haar moeder aan haar zijde te hebben. 

Zal ze in staat zijn om haar te vergeven? We wensen haar met heel ons hart toe dat ze daartoe in staat zal zijn, zodat ze geen gespannen momenten in de familie hoeft te beleven, maar kan genieten van al het moois van haar gezin dat opnieuw uitgebreid is.

Source:

Reddit

Advertisement