"Ik vroeg mijn vrouw om een ​​vaderschapstest: ze accepteerde het, maar ik vrees dat ik onze relatie verpest heb"

Janine image
door Janine

18 April 2024

Advertisement

De geboorte van een kind brengt een stel veel geluk, maar we moeten toegeven dat het wennen aan nieuwe ritmes, andere schema's en het voortdurend zorgen voor de nieuwkomer, een zware wissel kan trekken op het uithoudingsvermogen van een ouder. Het verhaal dat we je nu gaan vertellen, begint met de vermoeidheid van een moeder die, uitgeput door de eerste twee maanden van het leven van haar zoon, haar man om hulp bleef vragen, die tot dan toe behoorlijk afwezig was geweest.

Waarom gedroeg deze vader zich zo? Hij legde het zelf uit in een bericht op internet.

Advertisement

De reden achter de vermeende desinteresse jegens zijn zoon

Yan Krukau/Pexels

Als er een kind komt, is het normaal dat de verantwoordelijkheden en lasten tussen beide ouders worden verdeeld. Het is niet noodzakelijk zo dat slechts één van hen moet zorgen voor voeding, slapen, luiers verschonen en alle andere behoeften van de baby, maar dit zijn dingen die tussen de één en de ander moeten worden verdeeld. Een man vertelde echter wat er tussen hem en zijn vrouw was gebeurd en hoe de vrouw twee maanden na de geboorte van hun kind de behoefte voelde om haar man te vragen waarom hij niet voor hun zoon zorgde.

"Mijn vrouw is 32 jaar oud, ik ben 31 - begon de auteur van de post op Reddit - Uitgeput omdat ze alleen voor de kleine zorgde, vroeg ze me op een dag waarom ik niets deed om haar te helpen. Na wat gepraat te hebben over het onderwerp, vertelde ik haar dat ik me niet op mijn gemak voelde om voor hem te zorgen en dat ik graag een DNA-test wilde doen”, vervolgde hij. "Ze leek niet boos over het verzoek en gaf me toestemming, terwijl ze vroeg waarom ik dat niet eerder had gezegd. Toen de resultaten arriveerden, zag ze die en vroeg ze me of ik het fijn vond om op dat moment voor onze zoon te zorgen en of ik iets wilde doen om haar te helpen”. 

De reden waarom de man bewijs wilde dat het kind echt van hem was, werd niet goed uitgelegd. Een eenvoudige en diepgaande onzekerheid had hem tot dat verzoek aan zijn vrouw gebracht, waarmee zij had ingestemd, maar dat, zoals te verwachten was, gevolgen had.

Advertisement

De test van verdeeldheid

Rupinder Korpal/Pexels

Nadat ze de resultaten hadden gekregen, begon de vrouw zich anders te gedragen tegenover haar man. Er ontstond al snel een totale onthechting en toen de man probeerde haar redenen te begrijpen, was het antwoord als volgt: "Ze vertelde me dat ze alle respect voor mij heeft verloren”, legde de auteur van het bericht uit: "Na 10 jaar samen te zijn geweest, zonder ook maar een schaduw van verraad van haar kant, voelde ze zich gekwetst door mijn absurde verzoek. Ik begrijp deze overweging niet, want ze leek niet eens boos toen ik haar vertelde over de test, maar nu is ze naar haar ouders gegaan”, vervolgde hij, "Ik denk dat ik mijn huwelijk heb verpest”.

De beslissing van de vrouw om weg te gaan was volkomen begrijpelijk voor het web. Gebruikers legden de man uit dat de aanvankelijke rustige reactie alleen te wijten was aan de vermoeidheid van zijn vrouw, maar toen ze zich realiseerde wat er echt was gebeurd, voelde ze zich beledigd en wist ze misschien niet meer hoe ze met haar man moest omgaan.

Was het verzoek van de man legitiem?

Vragen om een DNA-test is hetzelfde als verklaren dat je je partner wantrouwt. Tenzij er speciale redenen zijn, of men met zekerheid weet dat er sprake is van ontrouw, is het doen van zo'n eis een teken van gebrek aan vertrouwen, en zo je wilt, respect. Voelde deze man zich niet op zijn gemak om voor zijn kind te zorgen omdat hij bang was dat het niet van hem zou zijn, of was hij zo bang om vader te worden dat hij een excuus vond om zijn verantwoordelijkheden zo lang mogelijk uit te stellen?

Wat vind jij van deze kwestie?

Source:

Reddit

Advertisement