Na 2 jaar "neemt ze wraak" voor het gedrag van haar schoonzus: "ze vroeg me om $200 om voor mijn zoon te zorgen"

Janine image
door Janine

08 April 2024

Na 2 jaar "neemt ze wraak" voor het gedrag van haar schoonzus: "ze vroeg me om $200 om voor mijn zoon te zorgen"
Advertisement

Familie is niet slechts een “biologische” kern waarmee men verbonden is; de diepe betekenis van een dergelijke groep mensen ligt in het elkaar bijstaan, van elkaar houden en elkaar de helpende hand toesteken in tijden van nood en moeilijkheden.

Het zal ieder van ons minstens één keer in ons leven zijn overkomen om ons tot onze ouders, broers en zussen en schoonzussen en zwagers te wenden voor hulp, misschien voor een onverwacht probleem dat we niet alleen kunnen oplossen. Maar wat zou je doen als ze, om je te helpen, veel geld van je zouden vragen? Dit is het punt van waaruit het hele verhaal dat we je nu gaan vertellen begint.

Advertisement

Een tweestrijd tussen schoonzussen

Een tweestrijd tussen schoonzussen

Kampus Production/Pexels

De kwestie in kwestie werd verteld op Reddit en betreft twee vrouwen. Het verhaal wordt verteld door een moeder die door een ongelukkige, onvoorziene gebeurtenis gedwongen was om haar familie, in het bijzonder de vriendin van haar stiefbroer, om hulp te vragen.

"De kleuterschool waar mijn zoontje naartoe gaat, kreeg plotseling te maken met een sterfgeval en omdat het een klein familiebedrijf is, waren ze gedwongen om te sluiten, waarvan ik om 3 uur 's morgens op de hoogte werd gebracht2, begon de vrouw. “De volgende dag had ik een belangrijke vergadering op mijn werk en ik kon om geen enkele reden afwezig zijn, dus ik vroeg mijn familie om me te helpen voor mijn zoontje te zorgen en de enige die het niet druk had met werk was mijn schoonzus", ging ze verder. 

De schoonzus wilde niet gratis op haar neefje passen, maar vroeg een vergoeding die niet bepaald laag was, en deed het zelfs af als “met korting” omdat het een familieaangelegenheid was. Maar waarom een vergoeding vragen?

Advertisement

De tijd voor wraak is aangebroken

De tijd voor wraak is aangebroken

Jep Gambardella/Pexels

De auteur van de post legde uit dat de vriendin van haar stiefbroer het verzoek had gerechtvaardigd met de noodzaak om zichzelf te onderhouden, door te stellen dat deze taak een van haar weinige inkomsten vertegenwoordigde en dat ze niet anders kon - ook al was het, zoals in de post staat, haar partner die financieel overal voor zorgde. Bovendien rekende ze niet het gebruikelijke uurtarief, waarmee ze haar een plezier zou hebben gedaan. Omdat ze niet anders kon, stemde de moeder toe, maar ze vergat deze onbeleefdheid van haar schoonzus tegenover haar nooit. Twee jaar na het incident werden de rollen omgedraaid.

“Twee jaar gingen voorbij, de relatie met mijn halfbroer is voorbij, maar ze hebben een kind en ze is eindelijk gedwongen om een baan te zoeken om in haar levensonderhoud te voorzien -  gaat het bericht verder - Op een dag heeft ze een onvoorziene situatie, zoals mij was overkomen, en vraagt ze wie van ons familieleden voor het kind kon zorgen. Ik antwoordde dat ik beschikbaar was en dat ik het voor hetzelfde gereduceerde tarief zou doen als zij bij mij had gedaan - bekende ze. Ze beledigde me.”

Gebruikers wezen op een detail...

Gebruikers wezen op een detail...

Ann Bugaichuk/Pexels

De schoonzus, in de omgekeerde rollen, kon niet accepteren dat onze hoofdpersoon haar een “salaris” in rekening bracht om haar te helpen met haar zoon, terwijl ze hetzelfde een paar jaar eerder had gedaan. Blijkbaar komt er een dag waarop de onaardigheden die je hebt begaan een averechts effect kunnen hebben en zich kunnen keren tegen de persoon die ze oorspronkelijk heeft begaan. Maar we zijn benieuwd naar het commentaar van de gebruikers: met wie denk je dat ze het eens waren?

Waar ze op wezen was juist de vergoeding. Voor de meeste mensen die commentaar leverden, had de vrouw helemaal geen $200 moeten vragen. Haar fout was bijna onvergeeflijk, aangezien er in de tussentijd inflatie was geweest en het tarief met minstens $50, zo niet zelfs $100, verhoogd had moeten worden. “Sorry, maar je bent de inflatie vergeten, je had moeten verdubbelen” - luidt een commentaar. 

En terwijl velen het eens waren met deze uitspraak, wezen anderen erop dat familie niet betaald zou moeten worden om te helpen, maar dat dit uit vriendelijkheid zou moeten gebeuren. Wat is jouw mening?

Source:

Reddit

Advertisement