Moeder onthult haar regels voor een goed ouderschap: “Op deze punten ben ik onverzettelijk”

Janine image
door Janine

11 Mei 2024

Moeder onthult haar regels voor een goed ouderschap
Advertisement

Hoewel er geen perfecte handleiding bestaat voor het opvoeden van kinderen, spreekt het voor zich dat iedere ouder een aantal principes volgt. Het gaat erom de waarden waarin je gelooft over te dragen aan je kinderen, en vervolgens “richtlijnen” te identificeren die moeten worden nageleefd door degenen die in alle opzichten de samenleving van de toekomst zullen vertegenwoordigen.

Een moeder heeft besloten de fundamentele regels te onthullen die zij volgt bij de opvoeding van haar drie kinderen. Laten we samen de suggesties van de vrouw en de reactie van gebruikers bekijken.

Advertisement

De "ijzeren" regels van de moeder

Freepik - Not the actual photo

Lottie Weaver is een moeder die precies weet wat ze wil van haar kinderen van 4, 8 en 11. In een interview met Newsweek onthulde ze de hoekstenen waarop ze al haar opvoedingsactiviteiten baseert.

1) Wachtwoorden voor mobiele telefoons moeten met ouders worden gedeeld: dit is om de volledige bescherming van kinderen tegen het enorme en verraderlijke internet te garanderen.

2) Het is verboden om online gesprekken te voeren met vreemden: net als in het vorige punt is Lottie bang met wie haar kinderen in aanraking zouden kunnen komen.

3) Kinderen, maar dit geldt ook als ze tieners zijn, mogen niet naar eigen inzicht op alle uren van de dag en de avond naar buiten: deze moeder heeft duidelijk gemaakt dat leeftijd er niet echt toe doet, zolang haar kinderen maar onder haar eigen dak zijn, zal zij het tijdschema dicteren.

4) De deadlines voor de uit te voeren taken, van welke aard dan ook, moeten altijd strikt gerespecteerd worden: schoolwerk, huishoudelijke taken, elke plicht moet worden uitgevoerd zoals gepland door Lottie. En dat is nog niet alles.

Advertisement

De reactie van gebruikers op Lottie's woorden

Freepik - Not the actual photo

De vijfde regel van deze moeder heeft betrekking op kleine huisdieren: "Mijn kinderen mogen geen dieren zoals hamsters, konijnen, cavia's, kleine vissen en dergelijke in huis halen". De vrouw legde uit dat zij degene is die voor de huisdieren moet zorgen en dat ze al honden in het gezin hebben die onder hun verantwoordelijkheid vallen.

Maar de allerbelangrijkste regel - samen met de mobiele telefoonregel - betreft de toekomstige partners van haar kinderen: "Voordat ze met iemand uitgaan, moeten ze deze persoon aan ons als ouders voorstellen". Het web was verdeeld tussen degenen die Lottie's ideeën prezen en degenen die haar regels afkeurden, laten we eens een paar reacties bekijken.

"De mogelijkheid opleggen om altijd op de telefoon van je kinderen te kijken is een inbreuk op hun privacy!”, riep een verbaasde gebruiker uit, maar iemand anders schreef: "Je kinderen vragen om met enige regelmaat op hun telefoon te kijken is niet iets wat ooit in mijn familie werd gedaan, omdat mijn ouders er niet echt een reden voor hadden. Ze wisten in ieder geval al mijn wachtwoorden en ik denk dat dit zelfs nu als volwassene nog juist is”, antwoordde een ander.

"Het lijken me eigenlijk allemaal goede regels: ik begrijp niet waarom mensen het niet met je eens zijn”, schreef iemand. Veel mensen bekritiseerden Lottie's regels namelijk als te streng en “invasief”, sommigen schreven zelfs dat haar kinderen haar niet meer zullen vertrouwen. Wat vind jij van haar 6 gouden regels?

Advertisement