Man zegt baan op om fulltime huisman te worden: “Het was de meest logische keuze”

Janine image
door Janine

13 Mei 2024

Man zegt baan op om fulltime huisman te worden
Advertisement

De tijden veranderen constant: je hoeft alleen maar terug te kijken naar het verleden, een paar decennia geleden, om te beseffen hoeveel er is veranderd in het leven van een gezin. Sommige tradities en clichés hebben een echte transformatie ondergaan, zoals de kwestie van de rollen die naar een bepaald geslacht zijn gedelegeerd.

Een vrouw die echtgenote is, is niet langer automatisch huisvrouw en opvoeder van de kinderen genoemd: zij zal waarschijnlijk werken en de taken en plichten op gelijke voet delen met haar partner. Maar ondanks de vernietiging van het stereotype van de “huisvrouw”, veroorzaken sommige gebeurtenissen nog steeds een zekere mate van verontwaardiging.

Advertisement

Het verhaal van thuisblijfvader Joey Foo

Freepik - Not the actual photo

Zoals het verhaal van Joey Foo, 35 jaar, uit Florida: hij zegde zijn baan op om fulltime huisman en vader te worden. Ongetwijfeld een ongebruikelijke realiteit, maar wel een die tot veel te veel ophef heeft geleid.

De man, zo verklaarde hij in een interview met Newsweek, regelt al die zaken die verband houden met het huishouden en de drie kinderen die hij kreeg met zijn 32-jarige vrouw Samantha. “Mijn vrouw is altijd degene geweest met het hoogste salaris van ons tweeën, sinds we elkaar vele jaren geleden ontmoetten”, vertelde Joey.

"Eigenlijk ben ik altijd goed geweest in het zorgen voor kinderen en ook toen ik werkte, verschoonde ik luiers en deed ik veel huishoudelijke klusjes. Nu ik mijn baan heb opgezegd, breng ik gewoon meer tijd door met mijn kinderen: ik kan hier alleen maar gelukkig om zijn”, bekende de 35-jarige.

Het merkwaardige feit is de reden die de man ertoe bracht ontslag te nemen en zich te concentreren op de zorg voor zijn kinderen en het huishouden: er was niet genoeg geld. Toch loste het echtpaar het probleem op door het inkomen van een van hun salarissen te verliezen!

Advertisement

De reden die ertoe leidde dat Joey Foo zijn baan opzegde

Precies, de ideale oplossing - de meest logische - was juist om één salaris minder te ontvangen: de kinderopvang voor de 3 kinderen kostte zo veel dat deze hoger was dan Joey's volledige salaris! Door thuis te blijven kon de man dus feitelijk geld sparen voor zijn hele gezin.

Schoonmaken en voor zijn kleintjes zorgen is een plezier voor hem, maar hij stuitte toch op een niet banaal probleem: na een tijdje begon hij zich nogal eenzaam en vooral "buitengesloten" te voelen. In feite had hij contact met andere mensen wier voornaamste rol huishoudelijk was, maar het waren allemaal vrouwen. "Het moeilijkste was om vriendschap te sluiten met de moeders, dus ik bedacht om een speciale groep te creëren om - in alle opzichten - thuisblijvende mannen met elkaar te verbinden," zei hij.

In zijn video's die hij plaatst, biedt de man tutorials over hoe je moet schoonmaken, geeft hij advies en laat hij zijn routine zien. De meeste mensen waardeerden zijn idee, vele anderen begrepen niet hoe een man huisman kon zijn: er werd hem erop gewezen dat hij voor de financiële kant van het gezin moest zorgen, terwijl zijn vrouw voor de kinderen moest zorgen. Joey reageerde op deze mensen.

"Ik respecteer het feit dat de meeste mannen werken en voor hun gezin zorgen. Mijn prioriteit is om een ​​goede vader te zijn en een goed voorbeeld te zijn voor mijn kinderen over hoe ze anderen behandelen en behandeld willen worden op het gebied van relaties. Ik hou ervan om voor mijn kinderen te zorgen en dat mijn vrouw zich geliefd voelt als ze thuiskomt van haar werk." Wat vind jij van zijn verhaal?

Advertisement