“Ik was op de gender reveal party van mijn vriendin en kondigde mijn zwangerschap aan: ze werd boos”

Janine image
door Janine

30 Mei 2024

Advertisement

Vooral de afgelopen jaren hebben we geleerd dat er vóór de geboorte van een kind veel paren zijn die besluiten een feest te organiseren om aan iedereen het geslacht van de baby te onthullen. Het is een moment van gezelligheid, de juiste gelegenheid om enkele momenten met dierbaren door te brengen, van hun gezelschap te genieten zich samen te verheugen over de ontdekking die zojuist is gedaan. 

Het is een heel belangrijke gebeurtenis, vooral voor de toekomstige ouders, en een moment om de aandacht op jezelf te vestigen. Als iemand deze aandacht om de een of andere absurde reden zou afleiden, zouden de betrokkenen dat wel eens slecht kunnen opvatten. Dat gebeurde in de omstandigheid waarover we je nu gaan vertellen.

Advertisement

Onthulling tijdens de onthulling...

cottonbro studio/Pexels

Het verhaal werd gemeld op het Reddit-forum, waar een aanstaande moeder zei dat ze ongewild wrijving had veroorzaakt met haar beste vriendin. Deze laatste en haar partner hadden net een gender reveal party georganiseerd en waren enthousiast om aan iedereen bekend te maken of er een jongen of een meisje op komst was. De avond verliep heel goed, tot er iets gebeurde dat op dat moment niet voor al te veel problemen zorgde, maar dat vervolgens explodeerde en op de een of andere manier de hoofdrolspelers van de dag beledigde.

“Mijn beste vriendin organiseerde haar gender reveal party, en toen ze aankondigde dat het een jongetje was, rende ik naar haar toe om haar te omhelzen, vertelde haar dat ik zo blij voor haar was en dat het spannend zou zijn om niet alleen haar eerste baby geboren te zien worden, maar ook om tegelijkertijd het moment van mijn zwangerschap te ervaren - vertelde de auteur van het bericht - Op deze manier vertelde ik haar dat ik zwanger was. Alleen onze echtgenoten stonden naast ons, dus niemand anders had het nieuws kunnen horen dat ik zojuist had gegeven."

De onthulling van onze hoofdpersoon was dus discreet geweest en ze had helemaal niet geprobeerd om de aandacht op zich te vestigen.

Advertisement

De andere gasten hebben het ook gehoord...

Tima Miroshnichenko/Pexels

Op de meeste feesten en soortgelijke gelegenheden komt het voor dat mensen die elkaar een paar keer hebben gezien, misschien kennissen van vrienden enzovoort, een praatje maken en over elkaars leven praten. Tijdens het evenement waar we je over vertellen, gebeurde het dat de auteur van het bericht, nadat ze haar vriendin had gefeliciteerd, tijd doorbracht met andere gasten. Deze vroegen, tussen het ene gesprek en het andere en op de hoogte van de pogingen van het paar om kinderen te krijgen, of er nieuws in deze zin was en, zonder het ook maar in het minst te verwachten, was het haar beste vriendin die aan de anderen aankondigde dat ze in verwachting was.

“Ik had het erover zonder in details te treden, maar toen was het mijn vriendin die zei dat ik zwanger was - schreef de vrouw - iedereen feliciteerde me, het nieuws ging rond bij de gasten en zo wist iedereen het. Ik probeerde steeds van onderwerp te veranderen, maar de felicitaties gingen nog een tijdje door. Het feest eindigde, iedereen ging naar huis - vervolgde ze - maar de volgende dag schreef mijn vriendin me dat het erg onbeleefd van me was geweest om de zwangerschap tijdens haar gender reveal party aan te kondigen en dat ik mezelf in het middelpunt van de belangstelling had gezet. Ik vind niet dat ik fout was, want dat was niet mijn bedoeling. Uiteindelijk was zij degene die het haar gasten vertelde, niet ik, ik kan me niet schuldig voelen voor iets wat ik niet heb gedaan". 

Haar vriendin kon deze onthulling dus niet waarderen, zonder erbij stil te staan dat ze het zelf had aangekondigd, terwijl de vriendin en auteur van de post het haar alleen had verteld uit blijdschap om de ervaring samen te delen.

Wie was er fout?

De meningen van gebruikers waren verdeeld tussen degenen die het eens waren met de auteur van het bericht en degenen die het met haar vriendin eens waren. Voor eerstgenoemde was het absurd om in detail te treden en vervolgens de ander de schuld te geven, terwijl voor degenen die tegen onze hoofdpersoon waren het probleem was ontstaan op het moment dat ze het had onthuld aan het stel dat het middelpunt van de dag vormde. Als zij het niet over had gehad, had niemand anders dat gedaan, maar dat was niet het geval, dus de schuld lag in feite bij haar.

Natuurlijk zijn de grenzen tussen de twee ideeën erg dun: wat vind jij en met wie ben je het eens?

Source:

Reddit

Advertisement