Man redt kat van de straat: “hij gaf hem een ​​tweede kans”

Janine image
door Janine

06 Juni 2024

Advertisement

In een wereld waar verhalen over het in de steek laten van en wreedheid tegen dieren helaas maar al te vaak voorkomen, duiken er ook verhalen op van buitengewoon mededogen en moed. Dit is het geval van Joseph Logiudice, een jonge man die zonder aarzelen een klein katje een tweede leven gaf door een heldhaftig gebaar te maken.

Advertisement

Wat gebeurde er precies?

Freepik

Een pasgeboren kitten kreeg een tweede kans dankzij de heldhaftige actie van een man in Dutchess County, New York. Terwijl hij stilstond in het stadsverkeer, was hij getuige van een vreselijke daad: iemand gooide een kat uit het raam van zijn auto en liet het achter in het midden van een van de drukste straten in de omgeving.

Het was gruwelijk, veel mensen waren met stomheid geslagen en niet in staat om te handelen. De man in het verhaal stapte zonder aarzelen uit zijn auto om het kleine katje te redden. Hij zette het veilig in zijn auto en het bange dier nestelde zich onmiddellijk in het dashboard.

Het kitten werd vervolgens toevertrouwd aan de zorg van een plaatselijk asiel en kreeg de naam Paradise, ter ere van het liedje “Paradise by the Dashboard Light”. Hij werd verzorgd, geknuffeld en wacht nu op een adoptie waardoor hij een sereen leven kan leiden met de aandacht en liefde die dit diertje verdient.

Advertisement

Wat moet je doen als je getuige bent van een achtergelaten dier?

Freepik

De gebeurtenis van Joseph Logiudice heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om te weten hoe je moet reageren als een dier wordt achtergelaten.

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat het dier niet in direct gevaar is. Stop, zoals Logiudice deed, op een veilige plek en benader het dier voorzichtig om hem niet nog banger te maken. Als het dier zich in een gevaarlijke situatie bevindt, zoals midden op een drukke straat, probeer hem dan snel naar een veilige plek te brengen.

Neem onmiddellijk contact op met de plaatselijke hulpdiensten, zoals de politie of de dierenbescherming, om te melden wat er is gebeurd en om hulp te vragen. Geef vervolgens alle informatie, inclusief de exacte locatie en een beschrijving van het dier.

Als je het dier mee kunt nemen, zoals Logiudice deed, ga dan naar het dichtstbijzijnde dierenasiel. Deze centra hebben de middelen en het gekwalificeerde personeel om voor het dier te zorgen en een oplossing voor de lange termijn te vinden.

Nadat het dier gestabiliseerd is, kun je ook overwegen om het, als je de kans hebt, zelf te adopteren.

Elk klein gebaar kan een groot verschil maken in het leven van een achtergelaten dier. Zoals de heldendaad van Joseph Logiudice laat zien, kan snel ingrijpen en medeleven een wanhopige situatie veranderen in een verhaal van hoop en redding.

Advertisement