Een 25-jarige kat herenigt zich met haar familie en huilt van vreugde als ze ze ziet (+VIDEO)

Janine image
door Janine

13 Juli 2023

Een 25-jarige kat herenigt zich met haar familie en huilt van vreugde als ze ze ziet (+VIDEO)
Advertisement

Zoals bekend hebben katten de neiging zich te verstoppen of te verdwijnen als ze voelen dat het einde nadert. Daarom was het aannemelijk om te denken dat een oudere kat van meer dan twintig jaar, zoals de lieve Kizzy, het einde van haar reis had bereikt. Haar verhaal bewees echter het tegendeel.

Verbazingwekkend genoeg heeft Kizzy, op de benijdenswaardige leeftijd van 25 jaar, de algemene verwachtingen van het kattenleven getrotseerd. Maar laten we eens kijken wat er in detail is gebeurd.

via Coleandmarmalade

Advertisement

Owner Located!!! This baby is called Kizzy and she's 25 years old. She's been missing for 2 years 😍😍😍😍 For those following Moose the old lady that was found emeciated in a layby in Upchurch. She has no more fleas and judging by the litter tray the past 24 hours no more worms either 🀒 She is completely deaf and very demanding for food which I'm grateful for. She's going from strength to strength. I do worry as she's a very old lady, she's going to find it hard to find herself a fur ever home love her. She's definitely a lady that knows what she wants as you can hear πŸ˜‚

Pubblicato da Natasha McPhee su Giovedì 18 maggio 2023

Het ongelooflijke avontuur begint in 2021, wanneer Kizzy, woonachtig in Chatham, in Kent (Verenigd Koninkrijk), op mysterieuze wijze verdwijnt. Met 23 levensjaren achter de rug, interpreteerden haar eigenaren haar verdwijning als een extreem gebaar, een duidelijke indicatie dat haar tijd was gekomen. Het was dan ook een grote schok om te ontdekken dat Kizzy in werkelijkheid nog leefde, ze was langs de kant van een weg gevonden niet ver van haar huis.

Na twee jaar, begin 2023, werd Kizzy gevonden in Upchurch, vlakbij een afwateringssloot. Ze was vies, uitgemergeld en schijnbaar zonder krachten, bijna levenloos. Maar dankzij de aandacht en gevoeligheid van een persoon, kreeg Kizzy de nodige hulp en werd ze naar de opvang Animals Lost and Found gebracht om de juiste behandeling te krijgen.

Helaas was de microchip onder Kizzy's huid onleesbaar, maar dat weerhield de vrijwilligers van het asiel er niet van om het nieuws van de vondst te verspreiden, in de hoop dat Kizzy haar thuis zou vinden of geadopteerd zou worden door een nieuwe liefdevolle familie.

Advertisement

So happy 😁 We picked up Kizzy this morning from the lovely Natasha McPhee at Animals Lost and Found. It took Kizzy a while to pick up on deans scent as she is totally deaf now. But when she did she cried 😁❀️ A big massive thankyou to Natasha for everything you have done for Kizzy, we can never thank you enough πŸ’ Kizzy you are home πŸ’–πŸ’–πŸ’– Dean Lyng

Pubblicato da Alison Lyng su Domenica 21 maggio 2023

Het geluk lachte de lieve kat echter toe toen Alison en Dean Lyng, haar baasjes, de post over hun vermiste kat opmerkten en besloten haar persoonlijk te ontmoeten om zeker te zijn van haar identiteit. "Ze herkende de geur van mijn man en begon te huilen. Nu ontspant ze bij ons en krijgt ze veel liefde en knuffels," vertelde Alison.

Hoewel Kizzy duidelijk verzwakt is, slechts 5 pond weegt, met een rommelige vacht en vervaagde zintuigen, is er nog steeds veel liefde voor haar.

"Deze vondst is echt geweldig. De meeste katten bereiken die leeftijd nooit, vooral niet als ze buiten leven. Dankzij onze vrijwilligers heeft Kizzy haar familie weer kunnen omarmen en zal ze de laatste dagen van haar leven kunnen doorbrengen omringd door liefde voor degenen die altijd van haar hebben gehouden", aldus Natasha McPhee, oprichtster van de opvang.

Advertisement