Een van haar geiten bevalt in de sneeuw: de jonge herderin redt het dier met behulp van haar hond! - BekijkDezeVideo.nl
x
Een van haar geiten bevalt in de sneeuw:…
Deze gemotoriseerde reddingsboei wordt vanaf het strand aangestuurd: bekijk dit levensreddende hulpmiddel in actie! De ijsmuur schudt en stort vervolgens in: deze video beneemt je de adem!

Een van haar geiten bevalt in de sneeuw: de jonge herderin redt het dier met behulp van haar hond!

24 Februari 2017 • Door Sarah Nichele
5.806
Advertisement

Het leven voor degenen die in de bergen wonen bestaat vaak uit het fokken van dieren, en het is vaak een hard bestaan voor zowel mens als dier.

In dit artikel vertellen we je het verhaal van een jonge Turkse herderin met de naam Hamdü Sena Bilgin die niet alleen ontzettend veel van dieren houdt, maar die ondanks haar leeftijd precies weet wat hoe ze moet handelen in geval van nood. Zo wist ze een geit en haar pasgeboren baby te redden van de vrieskou met de hulp van haar hond...  

Hamdü is 11 jaar oud en woont in de provincie Rize, maar niet in het deel dat aan de Zwarte Zee ligt en waar de sinaasappels vandaan komen, maar in het bergachtige deel van het gebied.

Ze leeft hier een autonoom bestaan met haar familie en heeft een onafscheidelijke band met haar hond Tomi. Haar dag bestaat uit het houden van geiten voor de verkoop en de kaasproductie.

Advertisement

Als ze op een dag bezig is met het hoeden van geiten, moet één van de geiten plotseling bevallen. Omdat het meisje bang was dat moeder en kind de kudde niet terug zouden kunnen vinden, besloot het meisje om in actie te komen.

"Toen het jong was geboren, heb ik de rest van de kudde teruggeleid naar hun verblijf. Daarna ben ik naar huis gegaan en heb ik twee rugzakken gepakt om de geit met haar jong die ik in de bergen had achtergelaten, op te halen."

Hamdü en Tomi gingen dus terug door de sneeuw met elk een rugzak met een geit erin op hun rug om de dieren veilig en gezond terug te brengen.

Advertisement

Op de terugweg kwam ze haar broer tegen die haar met het laatste deel van haar vermoeiende reis terug naar huis hielp.

Wat Hamdü deed was niet alleen een daad van liefde, maar ook een teken van menselijkheid en barmhartigheid.

Tags: DierenHondenVerhalen

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Ben je gek op dieren?

Klik op "Vind ik leuk" voor de leukste video's.

×

Ik ben al fan, bedankt