Ze staan haar niet toe een hond te adopteren omdat ze te oud is: haar kleindochter slaagt erin haar er een te geven (+VIDEO)

Janine

24 December 2022

Ze staan haar niet toe een hond te adopteren omdat ze te oud is: haar kleindochter slaagt erin haar er een te geven (+VIDEO)
Advertisement

Leven met een huisdier is een voorrecht en een unieke ervaring die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten ervaren. Helaas zijn sommige dierenasielen gedwongen om dit fortuin te onthouden aan mensen die te oud zijn: dit is omdat ze vrezen dat het huisdier dat hun is toevertrouwd binnenkort alleen en zonder iemand zal zijn om voor hen te zorgen.

Als een goede dierenvriend heeft de grootmoeder van Andrea Hijar het genoegen gehad om in haar 76 jaar veel honden groot te brengen. Maar volgens lokale asielen en opvangcentra was de vrouw al te oud om nog een huisdier te hebben.

via Thedodo

Advertisement
Twitter - @andreeahijar

Twitter - @andreeahijar

Oma was vastbesloten om haar hart en de deuren van haar huis te openen voor een andere hond, maar toen Andrea contact opnam met enkele reddingsgroepen in de buurt van haar huis in Peru, was ze verrast door hun antwoorden. Het lijkt erop dat een van de adoptie beleidslijnen van deze groepen is om geen oudere mensen te accepteren om een ​​dier te adopteren.

Oma was geschokt door het nieuws, maar probeerde te accepteren dat ze te oud was om een ​​huisdier te hebben en dat ze dat plezier nooit meer zou hebben. Maar de kleindochter gaf niet op en bleef zoeken naar een adoptiemogelijkheid voor haar grootouders, wat goede resultaten zou hebben opgeleverd.

Twitter - @andreeahijar

Twitter - @andreeahijar

Andrea vond een bericht op sociale media waarin een man zei dat hij een puppy had die op zoek was naar een liefdevol huis, dus nam ze contact met hem op, in de hoop dat hij de leeftijd van haar oma niet erg zou vinden en hen zou toestaan ​​de pup te adopteren. De man zag geen problemen in de leeftijd van Andrea's grootouders: hij wilde gewoon dat de puppy een geschikt huis had om in te wonen.

“Hij stemde ermee in om ons de puppy te geven, wetende dat mijn grootouders voor haar zouden zorgen (het is een teefje) en heel veel van haar zouden houden. Mijn vader ging haar halen met mijn opa,” zei het meisje. Hoewel dit verhaal een happy end had, hebben veel gebruikers controverses geuit over deze moeilijkheden, aangezien het weigeren van de adoptie van een huisdier aan grootouders een onvriendelijke praktijk is, die onder andere niet in overeenstemming is met de adoptie-vereisten of zoals vastgesteld door de wet over de bescherming van dieren in Peru.

Advertisement

Andrea deelde het magische moment waarop ze haar oma verrasten met de nieuwe pup in een prachtige video. Het lijdt geen twijfel dat het zeggen van "geluk" niet de reactie beschrijft van de vrouw die letterlijk danste van vreugde toen ze de hond zag. Volgens Andrea noemden haar grootouders het huisdier uiteindelijk "Princess", ter ere van een andere hond die ze een paar jaar eerder hadden.

We hopen dat de emotie van dat moment hen voor altijd zal vergezellen.

Advertisement