Een juffrouw brengt 2 appels mee naar de klas en legt de kinderen uit wat bullying betekent - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een juffrouw brengt 2 appels mee naar…
15 ideeën die elke ouder moet weten voor de veiligheid van hun kinderen In Finland slapen jonge kinderen in kartonnen dozen: een gewoonte die het aantal gevallen van wiegendood heeft verminderd

Een juffrouw brengt 2 appels mee naar de klas en legt de kinderen uit wat bullying betekent

Door Janine
2.374
Advertisement

Een juffouw had het geniale idee om haar leerlingen na te laten denken over bullying: aangezien ze niet in zware discussies wilde gaan, of te uitgebreide overwegingen, bracht ze twee appels in de klas. Hoe kunnen twee appels kinderen de ernst laten inzien van bullying? Lees wat de juf deed en je zult het begrijpen...

Voordat ze het lokaal binnenkwam gooide ze één van de twee appels hard op tafel, zodat er een deuk in kwam, ook al zag je aan de buitenkant niets.

Aan haar leerlingen liet ze de eerste appel zien, die met het deukje, en vroeg hen de appel te beledigen zoals zij wilden: de ene zei "worm", de ander daarentegen riep "lelijkerd", en weer een ander zei dat er in de wereld "zulke lelijke vruchten niet zouden moeten bestaan".

Verolgens pakte de juf de tweede appel en voeg de leerlingen om het complimenten te geven: op dezelfde manier begon d klas zijn glans te prijzen, de grootte en zijn zoete smaak.

Na deze oefening, kondigde de juf de leerlingen aan dat ze nu aan de klas zou uitleggen hoe belangrijk woorden zijn en hoe deze onzichtbare wonden kunnen achterlaten.

Ze vroeg of de twee appels van elkaar verschilden en allemaal antwoordden ze nee: d juf sneed de twee appels doormidden en liet de binnenkant zien.

De appel die beledigingen had gekregen, oftewel die ze eerder op tafel had gegooid, was van binnen beurs en zag er niet aantrekkelijk uit. De andere appel zag er goed uit, dat zelfs iemand vroeg of hij het mocht opeten.

Bullying, beledigingen, verbale en fysieke agressies, kunnen grote wonden en veel pijn veroorzaken bij een kind, ook al zie je dat van buiten niet. Dat we ons van binnen rot kunnen voelen, gebeurt iedereen weleens wanneer we slecht behandeld worden. Maar als we de appels niet door midden hadden gesneden hadden we dat nooit geweten.

Toen een kind zei dat hij zoals de mooie appel wilde zijn en dat iedereen zo zou moeten zijn, begreep de juf dat de boodschap was overgekomen.

Een geweldig idee van juf Rossie Dutton.

Deel dit artikel om aan iedereen deze kleine grote les te leren.

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt