De hele school leert gebarentaal om een 6-jarig doof meisje te verwelkomen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De hele school leert gebarentaal om…
Depressie betekent niet alleen dat je altijd verdrietig bent, het is elke dag pijn in de ziel ervaren 10 positieve veranderingen die plaatsvinden in je lichaam als je elke dag gaat wandelen

De hele school leert gebarentaal om een 6-jarig doof meisje te verwelkomen

Door Janine
2.006
Advertisement

Om echt aan inclusie te doen, is het noodzakelijk om te beginnen bij de basis, door kinderen alternatieve manieren en werelden te leren, zowel op school als in het gezin. Op de Dayton Consolidated School in de Verenigde Staten bijvoorbeeld, leerden alle kleine studenten 20 zinnen en woorden in gebarentaal om Morey Belanger, een 6-jarig meisje met gehoorproblemen, te verwelkomen. Morey was de eerste studente met gehoorproblemen die zich inschreef op Dayton, daarom besloten de docenten van de school haar op de best mogelijke manier te verwelkomen en probeerden iedereen een paar zinnen te leren om te kunnen communiceren. Omdat communicatie essentieel is en niemand buitengesloten mag zijn.

via: CNN

De leraren en studenten van de Dayton Consolidated School hebben de kleine Morey Belanger in de eerste klas een warm welkom gegeven. Er zijn tekens in de gangen van het gebouw en in de klaslokalen opgehangen om de aanwijzingen te geven voor het communiceren van enkele zinnen en woorden in gebarentaal. Bovendien huurde het instituut op de eerste schooldag een "Assepoester" in om het kleine meisje te verwelkomen en voor alle kinderen in gebarentaal te zingen.

De directrice van het instituut, Kimberly Sampietro, zei dat de komst van de kleine Morey de horizon van alle studenten en alle schoolmedewerkers heeft verbreed en een cultuur naar de school heeft gebracht waar niemand ooit eerder aan was blootgesteld. Om gebarentaal in de dagelijkse lessen te integreren, vroeg de directrice de leraren om specifieke cursussen te volgen, ook online, om de taal goed te leren.

Advertisement

De moeder van de kleine Morey is erg ontroerd en zegt dat ze geluk heeft gehad met alle inspanningen die de school doet om haar dochter te verwelkomen: "Kinderen omhelzen haar, bewonderen haar, willen dichtbij haar zitten en willen met haar omgaan".

Het nieuws vult ons hart met vreugde en we hopen dat soortgelijke "experimenten" niet alleen mooie geïsoleerde gebaren blijven om te worden geprezen, maar dat ze met dezelfde inzet en enthousiasme in alle scholen kunnen worden herhaald.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt