Leerling bekritiseert haar vanwege haar dikke buik: "Ik heb haar geleerd dat het zo is omdat ik voor mezelf zorg"

Janine

09 December 2022

Leerling bekritiseert haar vanwege haar dikke buik:
Advertisement

Kinderen zijn, zoals we weten, het symbool van spontaniteit en soms slagen de kleintjes erin de volwassenen een beetje in verlegenheid te brengen met nogal eigenaardige observaties, of - beter gezegd - niet bepaald "op de juiste manier". Een jonge lerares weet dit heel goed en vertelde een anekdote die ze zelf beleefde met haar kleine leerlingen. Kelsey Chang, zo heet de lerares, plaatste een video op haar TikTok-account waarin ze uitlegde dat een meisje in haar klas wees op de extra kilo's rond haar middel. Na een moment van verbazing maakte de jonge lerares van het moment gebruik om haar klas op een briljante manier een wijze les te leren.

via TikTok / itskelseyalina

Advertisement

TikTok / itskelseyalina

"Vanmorgen keek een van mijn leerlingen me aan en zei: “Mevrouw Chang, heeft u net ontbeten? Voelt u zich vol?", vertelt Kelsey in de video. "Dus ik zei: “Ja, waarom vraag je dat?” En ze zei tegen mij: “Nou, omdat je buik zo dik is.” Eerst was ik verbaasd, maar toen dacht ik: "Hé, wat een prachtig en leerzaam moment", ik haalde diep adem en begon het uit te leggen".

Kelsey legde uit dat ze momenteel haar tweede klas lesgeeft over voeding en “gezonde keuzes maken”. En dus antwoordde de juf rustig: "Ja, mijn buik is zo groot omdat ik voor mezelf zorg en veel gezond voedsel eet. En ik hou van mijn buik." Kort daarna kwam een ​​andere leerling naar voren en merkte op: "Ik dacht dat vrouwen met dikke buiken een baby verwachtten!", maar Kelsey reageerde lief: "Soms zijn mensen met dikke buiken zwanger, maar niet iedereen met een dikke buik verwacht een baby. Soms betekent het hebben van een dikke buik gewoon dat je vol zit en dat je voor jezelf zorgt".

TikTok / itskelseyalina

De jonge lerares beëindigde de clip met een persoonlijk commentaar: "Ik ben zo dankbaar dat ik de persoon kan zijn die leerlingen van jongs af aan leert van hun lichaam te houden en die ze ook leert accepteren hoe het lichaam van andere mensen eruitziet. Want dit was niet de manier waarop er over lichamen werd gesproken toen ik opgroeide, maar ik ben blij dat daar nu verandering in komt."

De video was zeer succesvol, met bijna een miljoen views en honderden commentaren die de onderwijsmethode van de lerares toejuichten: "Uitstekende antwoorden. Ik ben echt blij dat er docenten zoals jij zijn die de snelle reflexen hebben om snel, maar gracieus te reageren. Dat lukt niet iedereen", aldus een gebruiker.

Advertisement