5 gewone producten, maar die slecht voor de gezondheid zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 gewone producten, maar die slecht…
16 motieven waarom je absoluut niet moet vertrouwen op de foto's die je op social network vindt Gezwollen en pijnlijke voeten? Met deze eenvoudige oefening heb je METEEN verzachting

5 gewone producten, maar die slecht voor de gezondheid zijn

Door Janine
2.002
Advertisement

We doen er alles aan om gezond te leven, goed te eten, lichamelijke activiteit en een regelmatig leven: maar het zou niet genoeg kunnen zijn omdat we regelmatig producten gebruiken die, zonder dat we het weten, ons organisme verontreinigen met ongezonde en zelfs stoffen die op de lange termijn schadelijk zijn. Degene die we in dit artikel opsommen zijn enkele gewoonten die velen van ons hebben maar beter zou zijn die meteen te veranderen.

1. Plastic voedselbakjes.

De plastic bakjes zijn op zich niet gevaarlijk, maar kunnen het worden als ze onderworpen worden aan temperatuursomstandigheden: wanneer ze verwarmd worden, bijvoorbeeld door de hoge temperatuur van de vaatwasser, laat het materiaal schadelijke chemicaliën vrij. De vrijlating kan erg gevaarlijk worden als de bakjes in de magnetron worden verwarmd: in dit geval komen de contaminanten direct in het eten terecht.

2. Plastic schoeisel

foto: pixabay.com

Dit type schoeisel kan de gezondheid van de voeten schaden, in het bijzonder de pezen, die geen enkele steun krijgen en onder constante druk staan. Ze moeten vooral vermeden worden door kinderen waarvan de pezen nog gevormd worden en nogal broos zijn. De zachte zool garandeert ook geen bescherming tegen eventuele omvangrijke voorwerpen die op de grond liggen.

Advertisement

3. Mascara

foto: pixabay.com

Mascara wordt gebruikt om wimpers volume te geven en de wimpers te verlengen, een zeer gevoelige zone die gemakkelijk ontstoken raakt, vooral als er in de cosmetica bepaalde ingredienten zitten: het is beter mascara te vermijden die parabenen, aluminiumpoeder, propyleenglycoctine en retinolacetaat bevatten.

4. Anti-aanbakpannen

foto: pixabay.com

Het is handig dat ze geen vet nodig heben, maar de samenstelling van de anti-aanbakpan heeft wel enkele kanttekeningen: Polytetrafluorethyleen, indien blootgesteld aan temperaturen boven 230°C, laat giftige stoffen vrijkomen die door het voedsel geabsorbeerd worden. Een studie heeft bewezen dat enkele tumoren te wijten zijn aan deze elementen.

5. Antibacteriële zeep

In veel antibacteriële zepen is triclosan aanwezig, een bactericide stof. Dit is echter schadelijk: enkele onderzoeken beweren dat het te agressief is voor het immuunsysteem en de antibiotica resistentie verhoogt. Daarnaast lijken antibacteriële zepen slechts een commerciële uitvinding te zijn: studies tonen aan dat je net zo goed gewone zeep kunt gebruiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt