Gooi je watermeloenpitten altijd weg? Dan ben je je vast niet bewust van hun ongelooflijke eigenschappen! - BekijkDezeVideo.nl
x
Gooi je watermeloenpitten altijd weg?…
Dit meisje leeft al jaren in een emmer: haar aandoening blijft een mysterie Een man bouwt een echt vliegtuig op schaalmodel: als hij het vliegtuig laat opstijgen, is dit een verbluffend gezicht!

Gooi je watermeloenpitten altijd weg? Dan ben je je vast niet bewust van hun ongelooflijke eigenschappen!

26 Juli 2016 • Door Sarah Nichele
27.853
Advertisement

Als we het over watermeloen hebben, zijn er twee soorten mensen: mensen die het feit dat deze vrucht pitten bevat accepteren en ze er één voor één uithalen en mensen die geen tijd willen besteden aan deze tijdrovende manier van fruit eten. De geduldige watermeloeneters die de pitten verwijderen, moeten weten dat ze hiermee het meest voedzame deel van de vrucht weggooien! Watermeloenpitten beschikken over uitermate gunstige eigenschappen voor verschillende delen van ons lichaam.

Na het lezen van dit artikel zul je een totaal andere kijk op watermeloenpitten hebben! 

via: dagens.dk

Zodra de zomer inzet, begint het verlangen naar watermeloen!

Met het naderen van de zomer, is de watermeloen één van de lekkerste vruchten die je kunt eten na een maaltijd. Je moet echter één ding niet vergeten... gooi de pitten niet weg!

Goed voor de spijsvertering...

Watermeloenpitten zijn rijk aan vezels die nuttig zijn voor de spijsvertering en voor het in balans houden van je lichaam.

Advertisement

en voor de bloedcirculatie naar het hart en de hersenen!

Zonnebloempitten bevatten het aminozuut citrulline, een krachtige oxidant dat helpt bij het vergroten van de bloedvaten wat leidt tot een verbeterde bloedcirculatie en een correcte oxygenatie van het hart en de hersenen.  

Geniet van heerlijke thee... met watermeloenzaden!

Je kunt profiteren van de eigenschappen van watermeloenpitten door ze opeten, maar je kunt er ook heerlijke thee van maken! Meng 4 theelepels watermeloenpitten met 2 liter water en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 15 minuten op zacht vuur doorkoken. Laat de thee afkoelen en voeg vervolgens een paar ijsblokjes toe voor een verfrissende ijsthee van watermeloen, of beter gezegd van de pitten van watermeloen!

Houd je meer van een smoothie? Dan volgt hier het recept!

Als alternatief op een ijsthee van watermeloenpitten, kun je er ook voor kiezen om hier een smoothie van te maken. Neem een handvol pitten en plaats ze op bakpapier. Rooster de pitten tot ze een zoet aroma afgeven, maar laat ze niet volledig opdrogen.    

Advertisement

Stamp de pitten fijn tot je een bloemstructuur hebt verkregen en voeg het toe aan koude melk of melk op kamertemperatuur in een verhouding van 1:10. Deze lichtverteerbare en smaakvolle smoothie helpt bij nierproblemen omdat het werkt als een diureticum. Daarnaast ondersteunen meloenpitten de goede werking van de nieren.

In de volgende video zie je hoe meloenpitten in sommige landen worden verkocht als snack, zoals we hier bijvoorbeeld zonnebloempitten of pompoenpitten eten.

De volgende keer dat je een schijf watermeloen eet, denk er dan aan dat je de pitten niet achteloos weggooit, maar ze gebruikt zoals hierboven wordt aangeraden: je zult er geen spijt van krijgen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt