Nieuw gekochte kleding moet altijd worden gewassen voordat het wordt gedragen, omdat deze chemische stoffen bevat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Nieuw gekochte kleding moet altijd worden…
Het lukt deze oude vrouw niet haar borduurwerk te verkopen: een man wil haar helpen door haar foto te delen Thuis blijven met de kinderen zorgt voor meer stress dan naar het werk gaan: een Engels onderzoek bevestigt dit

Nieuw gekochte kleding moet altijd worden gewassen voordat het wordt gedragen, omdat deze chemische stoffen bevat

Door Janine
5.225
Advertisement

Bij het kopen van nieuwe kleding is de wens om het meteen te dragen altijd erg sterk. Maar voordat je ermee gaat pronken tegenover je vrienden, moet je de gewoonte aannemen om het eerst te wassen. Precies: een nieuw gekocht artikel is namelijk niet noodzakelijk schoon. Integendeel, experts adviseren om nieuwe kleding altijd eerst te wassen voor het dragen, om onnodige risico's te vermijden. Helaas negeren veel mensen deze basisregel en riskeren ze ernstige gevolgen voor de gezondheid, vanwege de chemicaliën die worden gebruikt om kleding er op de planken mooi uit te laten zien.

foto: Maxpixels

Sommige experts zijn van mening dat veel kleding potentieel giftig is, vanwege de chemische stoffen die regelmatig worden gebruikt om de kleding te maken die we elke dag dragen. Bovendien, naarmate allergieën toenemen, hebben steeds meer mensen huidziekten en onaangename roodheid van de huid, vanwege het directe contact tussen een slecht materiaal en de huid zelf. We moeten oppassen met kleding die buiten Europa wordt geproduceerd en die schadelijke kleurstoffen kan bevatten, waaronder nonyfenolen, biociden en formaldehyde - allemaal stoffen die zeer gevaarlijk zijn voor onze gezondheid.

Om deze reden is het altijd goed om de oorsprong van de kledingstukken te controleren die, indien niet goed gewassen, de omstandigheden van de werknemers kunnen onthullen en de chemische stoffen die worden gebruikt om de tentoongestelde kleding “mooier” te maken.

foto: Maleraffine

Ongeacht de herkomst moet je de kleding die je koopt grondig wassen, nog voordat je het draagt. Hoewel het gebruik van bepaalde chemische stoffen in Europa verboden is, kunnen ze in kleding van slechte kwaliteit worden gebruikt.

Herken je dat, die onaangename geur die van een nieuw kledingstuk komt die je in het winkelcentrum hebt gekocht? Dit is een klassiek voorbeeld van de chemische stoffen die worden gebruikt om kleding aantrekkelijker te maken. De effecten van deze stoffen kunnen zijn: huidirritatie, allergieën, contactdermatitis en eczeem. Dus... waarom zou je het risico nemen? Was altijd je nieuwe kleding voordat je het draagt!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt