10 duizend kamers maar geen enkele gast in 70 jaar: de geschiedenis van het door de nazi's gebouwde spookhotel - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 duizend kamers maar geen enkele gast…
11 kinderen die echte dubbelgangers van beroemde mensen zijn 25 keukenvoorwerpen waar je niet meer zonder kunt

10 duizend kamers maar geen enkele gast in 70 jaar: de geschiedenis van het door de nazi's gebouwde spookhotel

Door Janine
34.869
Advertisement

Op het duitse eiland Rügen, dat het grootste van Duitsland is en gelegen in de Baltische Zee, bevindt zich een structuur van enorme grootte dat voor een groot deel van zijn bestaan ongebruikt bleef.

Het ambitieuze complex Seebad Prora is namelijk ontworpen en gebouwd met een precieze bedoeling, maar de geschiedenis heeft de plannen van de mannen die dat wilden in de war geschopt: het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Deze structuur werd in het nazi-tijdperk gebouwd, tussen 1935 en 1939, met de duidelijke intentie om de kracht van het regime te laten zien en was dus propaganda.

De eerste steen werd gelegd in aanwezigheid van Adolf Hitler op 2 mei 1936.

Tijdens de eerste jaren van constructie waren de meeste bouwbedrijven van het Rijk betrokken bij de bouw van dit ambitieuze project, dat bestaat uit 8 indentieke gebouwen.

Advertisement

Bedenk dat er ongeveer 9 duizend bouwvakkers betrokken waren bij het complex van Prora en er 20 duizend mensen tegelijk konden verblijven.

De uitbraak van de Tweede Wereldoorlog onderbrak plotseling de werkzaamheden: de arbeiders werden naar de militaire industrie overgeplaatst en de structuur werd verlaten.

Het initiële project omvatte allerlei voorzieningen en attracties maar zijn eerste "echte" functie was voor enkele inwoners van Hamburg die er tijdens de bombardementen hun toevlucht vonden.

Advertisement

Aan het einde van de oorlog werd een deel van het complex gebruikt als buitenpost voor het Oost-Duitse leger maar na de Duitse hereniging bleven de kamers weer leeg (hieronder zie je de reconstructie van hoe een kamer er desijds uitzag).

Maar nu lijkt er iets te veranderen: er is niet alleen een historisch museum gevestigd, maar een oostenrijks-duits bouwbedrijf heeft het complex gekocht.

Advertisement

De werkzaamheden om er eindelijk een werkende toeristische structuur van te maken zijn begonnen en in 2016 is het eerste appartement verkocht.

Het nieuwe resort zal, in ieder geval voor nu, 300 slaapplaatsen, sportvelden, zwembaden, privé-appartementen, bioscoop en nog veel meer hebben.

Source:

https://en.wikipedia.org/wiki/Prora

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt