6 eetgewoonten die japanse vrouwen helpen om slank te blijven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 eetgewoonten die japanse vrouwen helpen…
Het eerste dier dat je op de foto ziet, kan iets over je persoonlijkheid onthullen 15 gelukkige toevalligheden die onmogelijk lijken

6 eetgewoonten die japanse vrouwen helpen om slank te blijven

Door Janine
5.026
Advertisement

Obesitas is een probleem dat zich op een vreselijke manier verspreidt, ook in landen waar het tot een paar jaar geleden nooit vooorkwam, maar we hebben allemaal opgemerkt dat de aanhoudende trend in Azië van mensen die hun hele leven slank blijven, blijft bestaan.

"Hoe doen ze dat?", vragen vooral vrouwen zich vaak af.

Vandaag analyseren we een aantal aspecten die met voedsel te maken hebben en ervoor zorgen dat bijvoorbeeld japanners altijd in vorm blijven.

Een rijk en gevarieerd dieet

foto: © ar.jal

Als je bekend bent in de japanse keuken, dan weet je hoe gevarieerd en rijk die kan zijn (wie zei er dat ze alleen sushi eten?!?). Japanners eten alles maar altijd op een gevarieerde en evenwichtige manier, en vermijden junkfood en calorierijk voedsel. Een ander belangrijk aspect van het japanse voedsel is dat men alleen levensmiddelen gebruikt die voor een bepaald seizoen bedoeld zijn.

Veel manieren om eten te koken

Gestoofd, gegrild, gestoomd of gebakken: voedsel kan op verschillende manieren klaargemaakt worden, maar altijd met een zekere aandacht voor het behoud van hun voedingswaarde. Ook wanneer ze bakken, hebben japanners de neiging het eten dun te snijden om het bakproces te versnellen.

Plantaardige bouillon is de basis van veel gerechten en men beperkt het gebruik van kruiden: wat er uitspringt is de natuurlijke smaak en uitstraling van een product.

Advertisement

De eetcultuur

foto: © shashinki

In vergelijking met landen die minder belangstelling hebben voor culinaire kunst in het algemeen, onderscheidt Japan zich onder diegenen die het goed kennen en het het beste toepassen. De consumptie van een maaltijd wordt beschouwd als een echt ritueel waarin het belangrijk is om langzaam te eten, de juiste porties te serveren en de gerechten te scheiden zodat we ook de esthetische uitstraling kunnen waarderen.

Rijst in plaats van brood

Eén van de grootste verschillen: in Japan (maar overal in Azië), eet men de gerechten niet met brood, wat met vettere ingredienten kan worden klaargemaakt, maar met eenvoudige ongezouten witte rijst. 

Het ontbijt wordt beschouwd als een fundamentele maaltijd

In plaats van voedsel te consumeren dat uitsluitend uit koolhydraten bestaat (om maar te zwijgen over degenen die het ontbijt overslaan), is het ontbijt in Japan rijk en voedzaam. Men eet voornamelijk gezouten voedsel met de juiste voedingswaarde die werkelijk helpt om het eerste gedeelte van de dag door te komen zonder glycemische pieken te veroorzaken waardoor vervolgens je energie en concentratie instorten. De meest voorkomende voedingsmiddelen voor deze maaltijd zijn rijst, vis, omelet, miso soep, sojabonen met groente, zeewier en thee.

Advertisement

Weinig zoet

Aziaten houden niet van zoet eten zoals mensen in andere landen: het dessert hoort bij speciale gebeurtenissen en wordt in kleine hoeveelheden gegeten. Japanse toetjes worden vaak gemaakt met ingredienten met een laag vetgehalte die naar westerse begrippen er misschien niet eens op lijken!

Tags: JapanInteressanteEten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt