9 Japanse spreekwoorden die de manier waarop je het leven ziet zal veranderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 Japanse spreekwoorden die de manier…
Deze foto's tonen 20 momenten van vreugde voor sommigen... maar pure jaloezie voor anderen 18 zeldzame historische foto's die je nergens anders vindt

9 Japanse spreekwoorden die de manier waarop je het leven ziet zal veranderen

Door Janine
1.664
Advertisement

Japan is een land vol tegenstellingen. Ondanks dat het een van de technologisch meest geavanceerde landen ter wereld is, heeft het een zeer sterke band met zijn tradities behouden. Verdeeld tussen Shinto en Boeddhisme cultiveerde het Japanse volk een diepe populaire wijsheid, die goed overeenkwam met de onderwijzingen van de ene en de andere religie.

Vandaag bieden we je 9 traditionele spreekwoorden die ons helpen om dingen in perspectief te plaatsen.

1. "Als ouders werken en kinderen van het leven genieten, vragen kleinkinderen om een aalmoes" - Het is een generatiecyclus die de economie van veel gezinnen ruïneert: er zijn mensen die hun hele leven een bepaald welzijn hebben opgebouwd en degenen die altijd alles hebben gehad, de waarde van geld niet kennen en het uiteindelijk verspillen.

2. "Het is beter om de vijand van een goed persoon te zijn dan een vriend van een slecht persoon" - Twee goede mensen kunnen in het leven in conflict verkeren, maar je moet vermijden om slechte mensen in de buurt te hebben.

3. "De vis die probeert te ontsnappen lijkt altijd de grootste" - Elke doelstelling die we niet bereiken, lijkt ons juist om die reden fundamenteel.

4. "Als je erover nadenkt, beslis je, als je al hebt besloten, aarzel dan niet" - Japanse wijsheid zet vastberadenheid en duidelijkheid op de eerste plaats.

5. "Zeg niet - het is onmogelijk - Zeg daarentegen - ik heb het nog niet gedaan" - De Japanners hebben grote minachting voor luiheid en waarderen mensen die snel afhaken niet. Ze bevorderen een positieve houding ten opzichte van de uitdagingen van het leven.

6. "De tijd die je besteedt aan lachen is de tijd die je met de goden doorbrengt" - Tegenwoordig bevestigt de geneeskunde dat lachen goed is voor de gezondheid, maar het was al intuïtief bekend bij oude tradities.

7. "Man en vrouw moeten ook vrienden en geliefden zijn" - Huwelijken duren niet lang als er geen medeplichtigheid bestaat tussen man en vrouw, vergelijkbaar met degene die bestaat tussen enerzijds vrienden, anderzijds tussen geliefden.

Advertisement
foto: Max Pixel

8. "Door het verleden te bestuderen, leer je iets nieuws" - Niet alleen fouten, maar al onze ervaringen uit het verleden verdienen het om te begrijpen wat er is gebeurd en wat de consequenties waren.

9. "Met het beloofde hout warmt het huis niet op" - De beloften zijn onzeker in de toekomst en nutteloos in het heden, vooral als we het over geld hebben.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt