5 redenen die de Japanners helpen om een van de meest slanke bevolkingsgroepen ter wereld te zijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 redenen die de Japanners helpen om…
Deze 8 gedragingen kunnen suggereren dat een kind ten prooi valt aan een waardencrisis Maak kennis met Leela, de meest vreemde (en lieve) pitbull ter wereld

5 redenen die de Japanners helpen om een van de meest slanke bevolkingsgroepen ter wereld te zijn

Door Janine
2.995
Advertisement

Het probleem van obesitas blijft in ontwikkelde landen steeds toenemen en treft ook de jongere leeftijdsgroepen. Veel landen proberen er iets aan te doen om deze trend tegen te gaan: Dubai betaalt mensen om af te vallen, Nieuw-Zeeland voorkomt dat immigranten een visum krijgen als ze te zwaar zijn, terwijl China acupunctuur promoot als een techniek om af te vallen.

Er is echter een land waar obesitas helemaal geen probleem lijkt te zijn: Japan. Slechts 3,5% van de bevolking lijdt eraan, vergeleken met 30% in de Verenigde Staten. Waarom zijn alle japanners (althans voor de overgrote meerderheid) slank en gezond? De redenen zijn niet alleen gerelateerd aan eten en lichaamsbeweging...

De keuze aan voedsel is van hogere kwaliteit.

We rechtvaardigen vaak onze slechte eetgewoonten met het gebrek aan tijd: altijd gehaast, tussen de ene verplichting en de andere, beperken we ons vaak tot het eten van ingeblikt of voorgekookt voedsel of fastfood.

In Japan zijn de werkritmes niet heel anders dan de westerse, mensen werken vele uren per dag en moeten vaak buiten de deur eten: de voedselkeuze is echter veel beter en gezonder.

Het dieet bestaat voor een belangrijk gedeelte uit rijst, maar in Japan worden ook veel groenten die voornamelijk gestoomd zijn, vlees en vis gegeten en thee zonder suiker gedronken. De inname van koolzuurhoudende en zoete dranken is zeer beperkt.

De porties zijn veel kleiner.

Blijkbaar zijn er veel toeristen die de beslissing om porties te verkleinen (vooral fastfood) zien als een oplichting: afgezien typische japanse gerechten, waarvan de porties bijna altijd overvloedig zijn, worden het eten en drinken geserveerd in porties die veel kleiner zijn dan die waaraan wij gewend zijn. Vanzelfsprekend komt dit alles de gezondheid van de bevolking ten goede!

Advertisement

In Japan wordt voedseleducatie heel serieus genomen.

Op Japanse scholen worden maaltijden voor studenten gekozen door voedingsdeskundigen die alert zijn op de voedingsbehoeften van kinderen. En dat niet alleen, de kinderen zelf krijgen lessen in voedingseducatie en nemen persoonlijk deel aan de verdeling van maaltijden in de klas waartoe ze behoren: op deze manier weten ze wat ze eten en waar het vandaan komt.

Ze wandelen veel.

Of het nu vanwege het grote stadsverkeer is, of voor de efficiëntie van het openbaar vervoer, het blijft een feit dat de Japanners van elk moment profiteren om te wandelen.

De overheid meet de taille van de burgers.

foto: pixabay.com

Er is in Japan een wet die sinds 2008 van kracht is waarmee werkgevers en lokale overheden de taille van hun werknemers tussen 40 en 74 jaar kunnen controleren. Mensen met overgewicht worden vervolgens opgenomen in een dieetprogramma, de enige manier om te voorkomen dat bedrijven boetes krijgen.

Deze wet is geïntroduceerd om mensen te helpen gewicht te verliezen en hen aan te moedigen een gezonde levensstijl te volgen.

Deze redenen zijn zeker niet voldoende om uit te leggen waarom de bevolking in Japan in zeer geringe mate lijdt aan obesitas: het is zonder twijfel een voorbeeld van de regering om zwaarlijvigheid en alle gerelateerde ziekten te bestrijden!

 

Tags: JapanNieuwsgierigEten
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt