Deze jongen heeft een "merkwaardige" truc gevonden om fruit te kopen en tegelijkertijd geld te besparen

Janine image
door Janine

24 Juni 2023

Deze jongen heeft een "merkwaardige" truc gevonden om fruit te kopen en tegelijkertijd geld te besparen
Advertisement

In een historische en maatschappelijke periode waarin geld nooit genoeg lijkt te zijn en er veel offers moeten worden gebracht om rond te komen, zoeken we altijd naar de beste manier om iets te kunnen besparen en opzij te zetten. Er zijn mensen die niet erg goed zijn in deze onderneming en anderen die daarentegen echte meesters zijn in het besparen, zonder iets op te geven.

Maar zijn er echt trucs om minder uit te geven, zelfs als je boodschappen gaat doen of is het gewoon een utopie? Twee jonge Australiërs lijken allerlei alternatieven voorhanden te hebben om wat kleingeld opzij te leggen, maar hun trucjes zorgen soms voor discussie. Laten we eens kijken waarom.

via New York Post

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Mai en Mason zijn een stel, influencers die beroemd werden op internet door het delen van video's over hoe je kunt besparen. De twee filmen en plaatsen clips op sociale media van dagelijkse momenten waarop ze van plan zijn om te winkelen en vertellen hoe ze erin slagen om minder uit te geven. Een van de laatste die op internet circuleert, heeft echter tot veel discussie geleid.

In een supermarkt zie je de jongeren de fruitafdeling naderen en hem een ​​banaan zien afpellen voordat hij hem weegt. Het onderschrift bij de foto's luidt: "Hoe mijn vriend geld bespaart door bananen te kopen." Een uitgesproken overdreven manier waar niet iedereen het mee eens was.

Als je fruit in de supermarkt koopt, mag je het niet eerst afpellen of schillen voordat je het op de weegschaal legt. De winkeliers kopen het met de schil erop en de klanten moeten hetzelfde doen. Volgens de jongeman klopt het echter niet en heeft zijn drang om geld te besparen hem ertoe gebracht deze strategie in de praktijk te brengen.

Advertisement
401(K) 2012/Flickr - Not the actual photo

401(K) 2012/Flickr - Not the actual photo

"Dit alles om slechts 20 cent te besparen" - merkte een gebruiker op; "Ik denk niet dat het mag” - schreef een ander. Iemand adviseerde zelfs, die het gebaar van de jongen buitensporig vond, zijn vriendin om hem te verlaten om geen ongelukkig leven met hem te leiden.

Natuurlijk is besparen belangrijk, maar dit soort dingen doen is echt overdreven, om nog maar te zwijgen van het feit dat het wettelijk niet eens zou mogen gebeuren. Heb jij trucs om te delen of advies over dit onderwerp?

Advertisement